Artikel top billede

De myldrer frem, disse habbo'er. Nu er der 100 millioner af dem.

100 millioner Habbo'er – hvabehar?

Virksomheden bag en af verdens største online fællesskaber, Habbo, fordobler sin omsætning for tredje år i træk og fejrer sin avatar nummer 100 millioner.

Det kan godt være, at du ikke ved, hvad en habbo er, men der er mange af dem. Faktisk så habbo nummer 100 millioner for nylig skærmens lys i et engelsk teenageværelse.

I habbo-verdenen skaber unge mennesker selv deres ret nuttede avatarer, som betaler med habbo-mønter i en verden af chat med venner, sjove spil og tegneserieagtig boligindretning.

Habbo-universet et af verdens største virtuelle fællesskaber for teenagere.

Den finske virksomhed bag habbo-land, Sulake, klarer sig tilsvarende glimrende, og kan for tredje år i træk notere sig nærmest en fordobling i omsætningen, der i 2007 landede på 43 millioner euro, eller 320 millioner kroner.

I april sidste år købte Sulake det store finske online fællesskab IRC-Galleria og er således et nordens helt store selskaber inden for online communities og virtuelle verdner.

Liv i fritidsprojektet

Habbo-universet er udviklet i 1999, hvor to finske fyre, Sampo Karjalainen og Aapo Kyrölä, kodede en netapplikation til deres venner, som havde et band.

På nettet kom der liv i fritidsprojektet, og ideer til det ene multiplayer spil efter det andet afløste hinanden, og snart var Habbo-samfundet en virtuel realitet.

Virksomheden Sulake blev stiftet i 2000, og der blev oprettet communities i flere lande, det første i Finland med navnet Hotelli Kultakala, Hotel Guldfisk.

I 2004 begyndte virksomheden for alvor at vokse, og pludselig var der 16 online communities på fire kontinenter og 160 Sulake-ansatte.

I dag er der Habbo-samfund i 32 lande på seks kontinenter, 100 millioner habboer, og 9,5 millioner unikke Habbo-brugere om måneden.

Sulake har kontorer i 15 lande, hovedkvarteret ligger i Helsinki, og virksomheden har 300 ansatte verden over.

Et bjerg af Habbo-mønter

Figur nummer 100 millioner blev i øvrigt skabt af en engelsk Habbo-bruger, med det spektakulære navn kikassqueen, (spark-røv-dronning, hvis nogen skulle være i tvivl) .

Den engelske teenagepige blev begavet med en samling af Habbo-ting, for eksempel et speciallavet Habbo-rum med sjældent indbo og et bjerg af Habbo-mønter. En ny MacBook Air udgjorde den mere håndgribelige del af gaven.

Den nordiske landechef for Habbo er dansker og hedder Lars Kristiansen. Han kalder bruger nummer 100 millioner for en vigtig milepæl for virksomheden.

“At vi har tiltrukket 100 millioner habbo'er viser, at det er et medrivende sted at være for brugerne,” siger han.

70 procent af brugerne er mellem 13 og 16 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere