Artikel top billede

Telenor vil fusionere med Telia

Norske Telenor vil købe svensk-finske TeliaSonera og har allerede sat banker i gang med at se på mulighederne for et opkøb af Nordens største teleselskab.

En ny, nordisk telemastodont kan være på vej i støbeskeen.

Ifølge Svenska Dagbladet, der citerer kilder involveret i processen, planlægger norske Telenor nemlig at købe Nordens største teleselskab, svensk-finske TeliaSonera.

Telenor, der i Danmark ejer blandt andet Sonofon og Cybercity, har ifølge den svenske avis fået bankerne Nordea og JP Morgan til at kigge på mulighederne for et opkøb.

Det er France Telecoms nylige interesse i TeliaSonera, der har fået Telenor til at skubbe på for en handel.

De to selskaber indledte allerede for et år siden en dialog, hvor flere muligheder for de to selskaber blev diskuteret, og tidligere topchef for TeliaSonera Anders Igel skal have været en varm fortaler for en aftale.

Fusion vil skabe telegigant

En af grundene til de to selskabers interesser i en fusion er vækstmarkederne i Østeuropa og Asien, hvor begge selskaber står stærkt.

Samtidig vil et fusioneret Telenor-TeliaSonera stå for 64 procent af det svenske mobilmarked.

Der har også tidligere været fusionsplaner mellem Telenor og Telia, men den svenske regering, der ejer over en tredjedel af aktierne i TeliaSonera og den norske regering, der ejer over halvdelen af aktierne i Telenor kunne dengang ikke blive enige om betingelserne, og handlen faldt til jorden.

Derfor fusionerede Telia i stedet med finske Sonera og blev til TeliaSonera.

TeliaSonera og Telenor har henholdsvis 100 og 143 millioner abonnenter på verdensplan.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-projektledere til forretningskritiske projekter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere