Artikel top billede

Windows Server bedre end Linux som web-platform

Et hurtigtvoksende dansk hosting-firma forventer, at Windows Server 2008 bliver en bedre web-platform end Linux. "Windows Server kommer til at bide Linux i haserne," lyder det.

En af de features i Windows Server 2008, som fremhæves af analytikere, er den nye version 7.0 af Internet Information Server (IIS).

Hos hostingfirmaet Cohaesio forventer administrerende direktør Frederik Schouboe, at den nye web-server vil være med til at udbrede Windows Server 2008 som platform til webhosting og presse Linux.

Bedre webplatform

"Linux er godt til en række ting, men Windows Server kommer til at bide Linux i haserne. Specielt på webhosting er der meget lille forskel. Faktisk tipper det over til Windows fordel," mener Frederik Schouboe.

"Windows Server er nok den bedste platform, da den understøtter PHP, .Net og ASP. Samtidigt tilbyder IIS nu en webserver, der nemt kan skalere over flere fysiske servere. Noget som Linux har kunne længe, men nu er Windows Server altså også med," siger Frederik Schouboe.

Sjældent henvendelser om Linux

Allerede i dag anvender Cohaesio stort set udelukkende Windows til sine erhvervskunders webhosting.

"På erhvervskundesiden er det sjældent, at vi får henvendelser om at køre på Linux. Profesionelle webbureauer foretrækker Windows. Om det så er fordi "you never got fired for choosing Microsoft” eller noget andet, ved jeg ikke," siger Frederik Schouboe, der understreger, at han har en pragmatisk holdning til valget af platform.

"Vi lader kunderne bestemme, hvad vi skal køre," siger Frederik Schouboe.

Hans egen vurdering er, at Windows-platformen er nemmere at gå til, da alle nødvendige værktøjer er tilgængelige på platformen.

"Som udvikler har man alt det nødvendige liggende på Windows webplatformen. På Linux skal man selv ud at finde de enkelte produkter og installere det," siger Frederik Schouboe

FORTSÆTTES

Linux skal ikke dø

Cohaesio har dog ingen planer om at droppe i Linux.

"Linux skal ikke udfases. Vi har blandt andet for nyligt lanceret Keep-it, som bygger på Linux på backend-siden," siger Frederik Schouboe.

Keep-it er en online backup-tjeneste som Cohaesio introducerede i december sidste år.

Cohaesio driver også webhotellet Surftown som primært retter sig mod privatpersoner. Her er der en ligelig fordeling af Linux- og Windows-servere.

"Vi begyndte med ren Linux. Vores rødder stammer fra DTU, og Linux var det, vi kendte. Stille og roligt har vi så indført Windows," forklarer Frederik Schouboe.

Driftsudgifter er de vigtigste

Udgifterne til licenser er ikke noget, som får Cohaesio til at fravælge Windows.

"Microsoft er aggresiv på prissætningen. Vi betaler omkring 150 til 200 kroner per webserverlicens om måneden. Omkostningen rent licensmæssig er ikke interessant, det er mere driftsomkostningerne," siger Frederik Schouboe.

Udover de rene driftsomkostninger kommer support, og her er der en forskel på erhvervsmarkedet og privatpersoner. En forskel, der trækker i Windows favør.

"På vores professionelle kunder har vi ikke meget support på web-platformen. Vi har formentlig mere support på Linux-platformen. Det er her, den uerfarne nørd begynder. Han henter en open source PHP-applikation og lejer sig ind på et Linux webhotel. Han har så en hel masse spørgsmål og ringer til supporten," siger Frederik Schouboe og understreger, at der er tale om en generalisering.

Server2008 i andet kvartal

Cohaesio begyndte på Red Hat Linux og er på vej til Cent OS. Derudover anvender man også Suse Linux.

Frederik Schouboe forventer, at Windows Server 2008 vil blive udbudt som platform i løbet af andet kvartal i år.

"Vi er kommet op i en virksomhedsstørrelse, hvor vi ikke rykker allerførst på markedet. Server2008 kommer engang i næste kvartal. Vi regner med at tilbyde en pakke der tilbyder understøtttelse af SQL server og MySQL samt PHP og .Net," oplyser Frederik Schouboe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere