Artikel top billede

Vista-folk på vej med masse-søgsmål mod Microsoft

En domstol i USA har givet tilladelse til, at der kan rejses et massesøgsmål mod Microsoft. Firmaet anklages for at have vildledt kunderne om hvilke computere, der kan afvikle Vista.

Computerworld News Service: En forbundsdommer i amerikanske Seattle har givet grønt lys til et massesøgsmål mod Microsoft.

Anklagen går på, at Microsoft har vildledt kunderne ved at markedsføre pc'er som "Vista Capable", når sandheden er, at flere af dem kun kunne køre Windows Vista i den mest simple udgave af det på det tidspunkt endnu ikke udsendte styresystem.

Dommeren har dog sat visse begrænsninger for anklagerne, der afholder sagsøgerne fra at hævde, at Microsoft svigtede kunderne.

Det skyldes primært, at det ville kræve en individuel vurdering af hver enkelt sag i massesøgsmålet.

Dyrere end ellers

Dommer Marsha Pechman mener, at sagsøgerne vil anvende en"pris-inflations"-argumentation, hvor pc-køberne vil hævde, at de har betalt mere for computeren end de ellers ville, hvis ikke Microsofts marketingstiltag havde øget efterspørgslen og forhøjet priserne på computere, der kunne afvikle Vista Home Basic, der er den billigste og simpleste udgave af Windows Vista.

I sin argumentation for at massesøgsmålet kan fortsætte under disse præmisser, opsummerer dommeren det således:

"Sagsøgeren påstår, at Microsoft kunstigt oppustede behovet for computere, der kun er i stand til at afvikle Windows Vista Home Basic, hvilket har foranlediget sagsøgerne til at betale mere for computerne, end de ville have gjort hvis de ikke var mærket med 'Windows Vista Capable-mærkatet," skriver hun blandt andet i sin 25 sider lange udtalelse.

"Kunderne har betalt for, at computeren kan afvikle Windows Vista (computerne var prissat højere på grund af deres egenskab til at afvikle Vista), men har reelt ikke fået 'rigtig' Vista-duelighed," hedder det.

Afgørelsen er et tilbageslag for Microsoft, der nu kan forvente, at mange flere melder sig blandt sagsøgerne.

Den oprindelige anklage mod Microsoft blev rejst af Diane Kelley fra staten Washington, der anklagede Microsoft for at tillade, at pc-producenterne klæbede et "Vista-capable"-mærkat på pc'er, der reelt ikke var i stand til at afvikle andet end den mest simple udgave.

Hun har siden fået støtte fra flere andre.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere