Artikel top billede

Mobil Linux-platform klar til marts

Mobilsammenslutning melder Linux-platform klar i næste måned. Sammenslutningens leder beskylder Googles Android-platform for at låse folk fast til Google.

Hvem skal levere softwareplatformen til fremtidens mobiltelefoner?

Og hvilken platform er mest åben?

Det er nogle af de spørgsmål, der melder sig efter, at Limo
Foundation
har meldt deres version af en Linux-baseret platform klar til marts.

Software klar

Softwaren er klar i marts og er allerede frigivet i beta-version, men hvornår kan vi forvente de første mobiltelefoner baseret på LiMo?

At gøre softwaren klar er en ting, men at "putte mobiltelefoner i kundernes hænder, er det afgørende bevis," siger Morgan Gillis, executive director for LiMo Foundation.

Det vil ske meget snart, siger han uden dog at specificere hvornår.

LiMo Foundations hjemmeside lover organisationen,
at LiMo-baserede mobiltelefoner vil blive vist på næste uges mobilkonference i Barcelona.

Den næste lille måneds tid skal softwaren finpudses, men det meste af koden er allerede blevet testet i mobiltelefoner, som sælges eller distribueres af LiMo Foundations stiftende medlemmer Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic, Samsung og Vodafone, lyder det fra Morgan Gillis.

Mobil middleware

LiMo Foundation fokuserer på mobiltelefonernes middleware, hvilket giver leverandører og operatører mulighed for at vælge deres egen brugergrænseflade og applikationer.

Ifølge Morgan Gillis er den frihed vigtig, fordi "omkostningerne ved at udvikle den første mobiltelefon til en platform kan være så høj som en halv milliard dollars."

Mobiltelefonleverandørerne er uvillige til at bakke op om et nyt operativsystem, hvis det samtidig binder dem til en anden virksomheds brugergrænseflade og applikationer, argumenterer Morgan Gills.

"Det er derfor Windows Mobile og Series 60 (fra Nokia, red.) ikke fik bred opbakning; leverandørerne følte sig ikke trygge," mener Morgan Gills.

Android konkurrence

Morgan Gills har i et tidligere interview med Technewsworld afvist at LiMo Foundations Linux-platform kommer i direkte konkurrence med Open Handset Alliance (OHA), som baserer sig på Googles Android-platform.

Dengang bød han Googles OHA-initiativ velkomment og sagde blandt andet:

"Googles fokus er på den mobile brugeroplevelse og især på at bringe den næste generation af mobil internet ud til brugerne... LiMos fokus er på middleware-teknologilaget, der befinder sig under brugergrænsefladen."

Det forhindrer ikke Morgan Gillis i nu at lange ud efter OHA. Ifølge IDG News service mener Morgan Gills, at forbindelsen mellem Android og Googles indhold er et eksempel på et 'låst' operativsystem.

Fragmenterede Linux-platforme?

Ifølge Gartner-analytikeren Roberta Cozza har mobil Linux hidtil været forhindret i et gennembrud, da der simpelthen har været for mange forskellige mobile Linux-platforme.

Foruden LiMo og OHA er/har der været initiativer som Linux Phone Standard og Open Source Developer Labs mobile linux initiative,




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere