Artikel top billede

Facebook satser på cloud computing

Den sociale netværkstjeneste Facebook lægger fra land med interessant teknologisk samarbejde med Amazon om cloud computing.

Som det er god medieskik, bygger man først et fænomen op for derefter at pille det ned.

Efter
masser af positiv rygvindsomtale af Facebook, er mediekommentatorer begyndt at smække med døren, når de forlader Facebook.

Facebook-applikationer kan skalere

Hvis man glemmer eksistentielle spørgsmål, som hvilket formål Facebook egentlig har, og i stedet ganske it-politisk ukorrekt interesserer sig for teknologien bag sociale netværkstjenester, kom der en interessant meddelelse fra Facebook sent i fredags.

Facebook har indledt samarbejde med Amazon om at få Facebook-udviklere til at anvende Amazons web services -som Elastic Compute Cloud (EC2) og Simple Storage Service (S3).

Endeløs strøm af virtuelle drinks

Ved at anvende Amazons web-services kan populære Facebook-applikationer skalere, så en pludselig stor mængde brugere ikke får applikationen til at gå død.

Tidligere har virksomheden Renkoo valgt at placere Facebook-applikationen Booze Mail i Amazons Cloud i stedet for at have den liggende på Renkoos egne servere.

Det var en klog beslutning.

Booze Mail, der gør det muligt for fjæsbog-brugere at sende virtuelle drinks til hinanden, blev en stor succes.

Ifølge Wall Street Journal fik Booze Mail hurtigt 30 millioner brugere.

Ville ikke have kunnet håndtere det

Renkoos egne servere ville ikke kunne have klaret den belastning, men via Amazons cloud kunne den store efterspørgsel på virtuelle drinks blive ekspederet hurtigt og uden nedbrud.

"Hvis du ikke kan forudsige trafikken, så er (Amazons, red.) servicen virkelig fremragende, fordi den fjerner risikoen (for at serverne ikke kan følge med, red.). Man behøver ikke at investere i en masse hardware, som ikke bliver brugt," siger Joyce Park, CTO hos Renkoo ifølge Wall Street Journal.

Del af trend

Facebooks samarbejde kan ses som del af en trend, hvor webbaserede applikationer i stigende grad anvender Cloud Computing services som Amazons EC2 og S3.

Eksempelvis anvender 37Signals, der har danskeren og udvikleren af Ruby on Rails David Heinemeier Hansson som partner, Amazons Simple Storage Service til at lagre mere end en terabyte af data fra selskabets webbaserede projektsamarbejds-software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere