Artikel top billede

Foto: Bruce Livingstone/iStockphoto

Masser af tilmeldinger til it-natten

Der har været markant større interesse for it-natten i forhold til sidste år. 104 virksomheder inviterer en bus fuld af gymnasieelever indenfor 6. februar.

I næste uge er der sidste tilmelding for IT-Branchen og ITEK’s store charmeoffensiv for gymnasieelever. It-natten løber af stablen 6. februar.

Første gang it-natten blev holdt, levede interessen hos de unge ikke op til forventningerne. Dagen før sidste tilmeldingsfrist havde færre end 300 tilmeldt sig. I år er det gået bedre.

"Tilmeldingen og kendskabet har været markant større end sidste år," siger Henrik Egede, underdirektør i IT-Branchen.

Men interessen er ikke kommet af sig selv. Indsatsen for at lokke de unge til at stige på en af busserne er også trappet op. Udover direkte kontakt til gymnasierne har der været reklamer på MSN og i radioen.

It-natten er et arrangement, hvor gymnasieelever kan besøge it-virksomheder, og finde ud af mere om arbejdet og hverdagen i it-branchen.

Nørd-image

"Jeg oplever at de unge er meget åbne og interesserede når og fortæller om branchen, men der er stadig et nørd-image forbundet med it, og det forsøger vi at gøre op med," siger Henrik Egede.

Det er anden gang it-natten afholdes og der har været meget positiv respons fra deltagerne af sidste års arrangement – og fra de virksomheder, der fik besøg.

"Efter sidste års it-nat er der endda nogle virksomheder, der har lavet lignende arrangementer på eget initiativ," siger Henrik Egede.

"Det er jo ikke medarbejdere de får i morgen. Jeg synes det er meget flot, at de også går ind på den langsigtede bane," siger han.

Arrangementet fungerer på den måde, at en række busser landet over samler de unge op ved gymnasierne. De næste fire timer bliver de transporteret rundt til lokale it-virksomheder, der har gjort præsentationer og rundvisninger klar.

"De unge er meget fokuserede på, hvad man kan bruge it til. Det ser jeg som meget positivt. Det er jo også sådan man tænker i branchen," siger Henrik Egede.

Sidste tilmeldingsfrist er fredag 25. januar, og der er stadig god plads på de fleste af busruterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere