Bornholms Regionskommune har netop meddelt, at samarbejdet med Software Innovation ophører med øjeblikkelig virkning.
"Bornholms Regionskommune har efter et vanskeligt implementeringsforløb måttet erkende, at standardløsningen fra Software Innovation ikke var det rette udgangspunkt for kommunens implementering af et ESDH-system." står der i pressemeddelelsen fra de to parter.
De meddeler samtidig, at bruddet sker i god ro og orden.
"Afviklingen af samarbejdet sker i mindelighed og på en for begge parter tilfredsstillende måde. Herudover er der ingen kommentarer." skriver de.
Fik tre millioner retur
Dermed oplever Software Innovation endnu en kommune, der vender selskabet ryggen.
Tidligere har Sorø Kommune og Albertslund Kommune opsagt deres kontrakter med firmaet, ligesom Kommunernes Landsforening og Danmarks Radio har kritiseret selskabet.
Omkring bruddet med Albertlund Kommune skulle Software Innovation udbetale en million kroner i erstatning, viste dokumenter Computerworld havde fået indsigt i.
Men den udlægning afviser direktør Peter Perregaard fra Software Innovation.
"Der er ikke tale om erstatning. Kontrakten ophører og så finder man en fordelingsnøgle," siger han.
Han forklarer, at kontrakten med Bornholm Regionskommune var på knap seks millioner kroner.
"Og fordelingen var, at vi fik 45 procent, mens Bornholms Regionskommune fik 55 procent," siger han.
Peter Perregaard har tidligere søsat en redningsplan for selskabet, men den lader altså ikke til at være nok til at holde på Bornholms Regionskommune.
FESD-kaos
Det store FESD-projekt, hvor offentlige myndigheder køber ESDH-systemer af tre godkendte leverandører har massive problemer.
Tidligere har Computerworld.dk beskrevet hvordan Software Innovation fik opsagt kontrakter, fik offentlig kritik fra Kommunernes Landsforening, Danmarks Radio og andre aktører over for lang ventetid på support og en udskiftning af projektledere der gjorde det vanskeligt at samarbejde.
Når man tæller FESD-leverandør-parret CSC og ScanJour, der har fået kritik fra fem ministerier, med, har to ud af tre godkendte leverandører store problemer med leverancerne og kritik fra kunderne.
Den tredje leverandør, Traen, lader til at have sit fokus et helt andet sted.
Traen laver nemlig en lang række aftaler med blandt andet kommuner – men helt uden for FESD-aftalerne.
FESD2 på vej
IT og Telestyrelsen, Kommunernes Landsforening og Økonomistyrelsen har med de mange problemer fået noget at tænke over i deres arbejde med at skrue FESD2 sammen, der skal stå klart i 2008.
I disse dage afholder IT - og Telestyrelsen sammen med KL og Økonomistyrelsen et par workshops, hvor formålet netop er at forberede FESD2.
På programmet står blandt andet hvordan man få kravspecificeret en FESDII løsningsbeskrivelse, der er velafgrænset og rettet mod en mere serviceorienteret arkitektur og hvad leverandørerne kan byde med i efteråret 2008.
I møderne deltager både FESD-leverandører og andre ESDH-leverandører.