Spørgsmålstegn ved Suns open-source-strategi

Sun Microsystems open-source-strategi var en medvirkende årsag til, at vicepræsident Larry Singer forlod firmaet.

Computerworld News Service: Sun Microsystems har gjort sine kronjuveler, Java-platformen og Solaris styresystemet, til open-source.

Larry Singer, der var vicepræsident med ansvar for GIS-strategien hos Sun, understregede tirsdag eftermiddag på en konference om Web 2.0 i San Francisco, at han er enig i mange af open-source-tiltagene, så som Java og Solaris som open-source.

Men han mener, at firmaet overvurderer betydningen af open-source, og har glemt at fokusere på indtjeningen. Han var uenig med Suns administrerende direktør, Jonathan Schwartz, om indsatsen, og det var en af årsagerne til, at han forlod firmaet i marts, efter fire års ansættelse.

Vigtigt for innovationen

Larry Singer, der også har været CIO for state of Georgia [universitetet], sagde i et interview under konferencen:

"Det svære var, at vi brugte al vores tid og opmærksomhed, i Sun, på ting, der var vigtige, set fra et intellektuelt udgangspunkt, vigtige for innovationen. Det var svært at se, hvordan vi kunne tjene penge til firmaet."

Han har forståelse for, at Sun kan tiltrække nye kunder ved at udvide Solaris via open-source. Men det kan tage 10 til 12 år før investeringen giver et afkast.

"Der er intet firma om 10 til 12 år, hvis ikke overskuddet stiger de næste par år," sagde han.

"Sun skal koncentrere sig om differentiering af kerneprodukterne, herunder workstations, servere og lagringsenheder, hvis de skal leve op til de store virksomheders krav," siger Larry Singer.

"Virksomhedens satte sine kræfter ind på at open-source alt," i stedet for, at have fokus på indtjeningen," siger Larry Singer.

Indtægtsstigning

I kvartalsopgørelsen fra Sun 30. september fremgår det, at Sun havde en indtjening på 16,3 milliarder kroner, hvilket er en stigning på en procent i forhold til samme kvartal sidste år. Nettoindkomsten var 450 millioner kroner.

I samme periode sidste år tabte Sun 283 millioner kroner. Jonathan Schwartz blev ansat som administrerende direktør, da Scott McNealy trådte tilbage i april måned 2006. Firmaet har enten tabt penge, eller haft et meget lille overskud, siden 2001.

Sun ville ikke udtale sig om Larry Singers kommentarer. Larry Singer arbejder i dag som konsulent, og vil offentliggøre sit kommende projekt om et par uger.

Under en panelhøring på konferencen, sagde flere af paneldeltagerne, at de var opmærksomme på decentraliseringen af it, hvilket afspejlede sig i tendenserne i Web 2.0 og i den virksomhedsrettede modpart, Enterprise 2.0.

"Jeg opfatter Enterprise 2.0 som en slags virksomhed, der opfører sig som web-services. Det opfører sig som et community, der blandes og matcher," sagde paneldeltager Steve Douty fra BSG On-demand Applications.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere