Onsdagens aviser om it

Digitalisering kan skabe ny dansk tv-station. DR Update har fat i de unge. Analytiker: Columbus IT Partner på vej mod opjustering. Fiberselskab tjener på elselskabernes bredbåndseventyr.

Digitalisering kan skabe ny dansk tv-station

Kampen om at blive gatekeeper på det nye digitale sendenet (DTT) kan bane vejen for en stærk tv-station i Danmark. Bejlerne til opgaven som kommerciel administrator af det nye sendenet forbereder sig i øjeblikket på at deltage i kampen om at blive den nye magtfaktor. Og det er i den proces, at der kan være oplagte muligheder for en indholdsleverandør med drømme om at skabe en ny konkurrent til mastodonterne TV2, MTG og SBS. (Børsen)

DR Update fat i brugere under 40

Godt fire måneder og mere end 2.000 klip efter opstarten har DR's net-tv-satsning, DR Update, nu cirka 150.000 ugentlige brugere på nettet og 50.000, der ser udsendelserne via Canal Digitals tv-pakker. DR's mediedirektør, Lars Grarup, er tilfreds med udviklingen. Han fremhæver blandt andet, at kanalen har fået godt fat i nyhedsbrugerne under 40 år, som ellers er svære at lokke til de traditionelle nyhedsudsendelser. Trading director hos OMD, Claes Braagaard, er derimod ikke videre imponeret af DR Updates 200.000 ugentlige brugere. (Børsen)

Columbus IT Partner på vej mod opjustering

Ifølge Bruno Japp fra Aktieugebrevet er der flere forhold hos Columbus IT Partner, som tilsammen begrunder formodningen om en kommende opjustering. For det første er Columbus' softwareudviklingsselskab To-Increace et potentielt guldæg med unik egenudvikling, høj lønsomhed og meget stærk salgsvækst. For det andet havde havde Columbus meget stærk vækst i USA i andet kvartal, og den udvikling forventer Bruno Japp vil fortsætte. Eneste store bekymring er, at væksten bliver hæmmet af flaskehalse på arbejdsmarkedet og vanskeligheder med at få nok kvalificeret arbejdskraft. (Erhvervsbladet)

Mindre selskab spinder guld på bredbåndseventyr

Det lille, fynske fiberselskab, Dansk Fiberindblæsning, tjener gode penge på elselskabernes indsats for at trække fiberkabler ud til danske husstande. Sidste år voksede bruttoresultatet i virksomheden 147 procent til 4,1 millioner kroner, og overskudet fulgte godt med. Resultatet før skat steg fra 1 million kroner året før til 2,3 millioner i regnskabsåret, der sluttede med udgangen af juni. Ejerne mener, at væksten vil fortsætte indtil 2015, hvorefter så mange kabler vil være lagt, at arbejdet i stedet kommer til at handle om vedligehold. De to ejere – Jannick Schmidt og Michael Nielsen – startede virksomheden, efter de kunne konstatere, at mange elselskaber var nødt til at købe ekspertisen omkring mikrorør i Tyskland. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere