Dell Latitude D600: En lille, hurtig sag

Vi har haft en Centrino-baseret bærbar pc i testcentret, nemlig Dell Latitude D600. Den tilhører kategorien thin and light, og med sine 2,5 kilo inklusive et indbygget dvd-drev hører den ikke til de tungeste pc'er på markedet. Alligevel er den dejlig hurtig, og man kan komme på nettet på et utal af måder. Batterilevetiden på tre en halv time er lige i underkanten.

WLAN og Bluetooth

Før i tiden var man generelt nødt til at vælge mellem en ultrakompakt og forholdsvis langsom subnotebook uden cd/dvd-drev og en stor og klodset, men hurtig bærbar pc med indbygget optisk drev. Med den nye generation af bærbare pc'er i kategorien thin & light kan man få fingrene i en notebook, der på trods af indbygget cd/dvd-drev vejer mindre end 2,5 kilo, har god ydelse og oven i købet kan køre længe på batteriet.

Vi har tidligere kigget på en IBM ThinkPad T40 i denne kategori, og nu er turen kommet til en splinterny bærbar pc fra Dell, nemlig Latitude D600, der er baseret på Intels Centrino-platform.

Latitude D600 vejer lige over 2,5 kilo, og den er ikke meget mere end tre centimeter tyk. Computeren har en rigtig god 14,1 tommer TFT-skærm med en opløsning på 1400 x 1050 pixels. Det er ikke mindst på skærmstørrelsen, at Latitude D600 adskiller sig fra storebroderen D800, der leveres med en skærm på hele 15,4 tommer i bredformat, men som selvfølgelig også er noget større og tungere.

D600 er forsynet med den nyeste teknologi til kommunikation med omverdenen, hvad enten vi snakker trådløst eller kablet opkobling.

Der er selvfølgelig trådløst netkort, nemlig Intels 802.11b-løsning. Der er også understøttelse af Bluetooth, så man for eksempel kan komme på nettet via mobiltelefonens GPRS eller synkronisere med lommecomputeren. Man finder også en infrarød port på pc'en.

Hvis man vil bruge kabel til at komme på netværket, kan det lade sig gøre via gigabit Ethernet eller modem, og eksterne enheder kan forbindes med USB 2.0. Der er en enkelt port til pc card og integreret smart card-læser. Tastaturet er glimrende, og markøren styres med enten trackstick eller pegeplade.

Ydelse og batteri

Den Latitude D600, vi har haft i testcentret, er udstyret med en 1,6 GHz Pentium M, 768 megabyte DDR266 RAM og en harddisk på 20 gigabyte. På bundkortet finder man også et Intel 855PM chipsæt, og maskinen rummer et trådløst netværkskort fra Intel. Dermed opfylder pc'en de krav, som Intel stiller, for at man kan få lov til at få et Centrino-klistermærke på.

Vi testede systemets ydelse med benchmark-programmet Multimedia Content Creation 2003. Vi fik 37,6 point, og det er en rigtig flot score. Det er et veritabelt fartuhyre, vi har med at gøre.

Grafikken leveres af en hurtig ATI Mobility Radeon 9000 grafikchip med 32 megabyte hukommelse, og denne løsning er god nok til langt de fleste 3D-applikationer. Vi opnåede 4.739 point i testprogrammet 3DMark 2001SE, og det er absolut ikke ringe for en bærbar pc.

Hvis man er ligeglad med hurtig 3D-grafik, er den billigere Latitude D500 for øvrigt en mulighed. Her er grafikken integreret i chipsættet. Man må endvidere undvære Smart Card-læseren og nøjes med 10/100 Ethernet i stedet for gigabit Ethernet.

Ved hjælp af testprogrammet Business Winstone 2002 BatteryMark målte vi batterilevetiden til tre timer og 35 minutter, og det er ærligt talt et skuffende resultat. Det er noget mindre, end man forventer fra en Centrino-baseret pc.

Latitude D600 er således en særdeles hurtig og velkonfigureret bærbar pc, der lader en smule tilbage at ønske, når det gælder batterilevetiden. Vægt og størrelse er til at leve med, men det ville alligevel klæde den, hvis den tabte et par hundrede gram.

Som sædvanlig med Dell-computere kan man selv konfigurere pc'en efter eget behov og økonomi. Den testede pc med dvd-drev koster 25.870 inklusive moms, Windows XP og tre års onsite-garanti. Hvis man kan nøjes med en 1,3 GHz processor og 512 megabyte RAM, kommer man ned under 20.000 kroner, og det er ikke dyrt for en så veludrustet pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere