Politiet opretter nyt it-efterforskningscenter

Tema: Sikkerhed: Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter (NITEC) føjer en afdeling til i kampen mod it-kriminalitet som led i langsigtet strategi.

Tema It-kriminalitet er et stigende problem, og traditionel kriminalitet flytter over i den teknologiske verden.

Det har fået Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter (NITEC) til at oprette en afdeling i Randers i Østjylland i begyndelsen af september. Målet er et supplement til afdelingen i København.

”Det er et udtryk for en langsigtet strategi, som man egentlig lagde helt tilbage i 2004 og 2005, hvor man fik lavet en ekstern undersøgelse af, hvordan man bedst styrker efterforskningen af it-kriminalitet i Danmark,” siger politikommissær og leder af NITEC Søren Thomassen.

Anbefalinger

Han tilføjer, at undersøgelsen kom med en række anbefalinger, blandt andet en stor central enhed og en mindre decentral enhed.

”Det er den udmøntningsplan, dansk politi har fulgt på baggrund af anbefalingerne,” fremhæver han.

Afdelingen er placeret på politigården i Randers, og her er 14 medarbejdere beskæftiget med at sikre og undersøge data fra alle de computere, mobiltelefoner, USB-nøgler, netværk og andre databærende medier, som politikredsene i Jylland og på Fyn konfiskerer og vil have undersøgt.

Taget højde for it-kriminalitet

”Vi har taget højde for den stigende it-kriminalitet ved at lave den strategi. Med samme baggrund er det danske politi i gang med at uddanne it-efterforskere i de kommende kredse,” forklarer han.

Lederen af afdelingen, som kaldes NITEC Vest, bliver fra den 1. oktober vicepolitikommissær Niels Jørgensen fra Østjyllands Politi. Her blev de sidste fire medarbejdere også ansat.

På landsplan undersøgte NITEC sidste år 136 terabytes data, som politikredsene havde konfiskeret hos borgerne. Til sammenligning ville indholdet fra alle bøger på verdens største bibliotek i Washington fylde 20 terabytes, hvis de blev digitaliseret.

Helt fra begyndelsen af halvfemserne har politifolk fra rejseholdet arbejdet med it. Med årene er det udviklet til at blive NITEC, som det er i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere