Artikel top billede

Annette Stausholm Nielsen afdelingsleder hos IBM, er ansvarlig for pigeprogrammet i IBM.

Hvorfor skal pigerne have særbehandling, IBM?

Fem skarpe: IBM intensiverer jagten på danske it-piger med et praktikforløb kun for piger. Men er det nu også nødvendigt at give pigerne særbehandling?

"Annette Stausholm Nielsen, du er ansvarlig for et praktikprogrammet i IBM, der kun er for piger i 8. - 10. klasse. Hvorfor er det nødvendigt med et program særligt til piger?"

"Vi har udviklet praktikprogrammet EX.I.T.E-camp til piger, fordi vi synes, det ville være en god ting, hvis nogle flere piger begyndte at interessere sig for it-branchen som arbejdsplads.

Vi har haft et program i nogle år, som vi kalder 'Teknologi og Piger', hvor vi har tiludt workshops og seminarer for piger i de ældste klasser i folkeskolen. Som en konsekvens af det har vi set, at der er flere piger, der er begyndt at spørge efter en praktikplads.

For at honorere det ønske har vi valgt at have en uge for piger, hvor vi styrer, hvad de skal igennem, så vi ved, der er kvalitet i det."

"Hvis pigerne nu ikke interesserer sig for it, bør man så ikke lade dem være?"

"Det kunne jo være, de kom til at interessere sig for it, hvis de vidste noget mere om det.

Det er nu heller ikke et spørgsmål om, hvorvidt de ikke interesserer sig for it, for det gør de nu nok. De er i hvert fald glade brugere af it, og der er vist ikke ret mange piger i det her land, der ikke til dagligt bruger computeren i skolen og i fritiden til at søge information, chatte og til spil.

De er bestemt brugere og interesseret i it. Men der er ikke så mange piger og unge kvinder, der søger it-branchen som deres job.

Derfor prøver vi at give dem noget mere information, så de ved noget mere om it-branchen og får mulighed for at møde nogle kvindelige rollemodeller, der kan hjælpe med at afmystificere branchen."

"Giver det et sandt billede af livet i it-branchen og på it-uddannelserne, hvis introduktionen er et glansbillede?"

"Jeg synes ikke, det er et glansbillede, men det er selvfølgelig ikke en normal arbejdsuge. Det er mere som et kursus, hvor de i løbet af en uge kommer til at møde mange af de kvinder, der arbejder i IBM.

Vi vil i løbet af ugen fortælle dem om nogle forskellige aspekter ved det at arbejde med it, så de kommer til at høre om emner som it-sikkerhed, de får et lille kursus i programmering, og de lærer eksempelvis at skrive et cv.

Det kommer ikke til at være voldsomt langt fra en arbejdsdag i it-branchen."

"Risikerer man ikke bare, at pigerne - istedet for at fravælge uddannelserne - dropper ud, når virkeligheden møder dem, og hverdagen ikke er specialtilrettet deres interesser?"

"Vi kunne sagtens køre det samme program for drenge også, så i den retning er det ikke specialtilrettet. Vi har bare valgt kun at invitere piger, fordi vi synes, der er så udtalt et behov for at der kommer flere piger ind i branchen.

Hvis vi bruger nogle af pladserne på drenge, så hjælper det ikke det mål."

"Hvorfor har I ikke et program for drenge, der er i tvivl om en it-uddannelse er noget for dem?"

"Vi har bare valgt, at vi kun vil have piger her, fordi vi synes, at behovet for at få flere kvinder i branchen er stort, og derfor vil vi gerne bruge de pladser, vi har, til piger."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere