Artikel top billede

Offentlige milliarder giver håb om ny it-guldalder

Udbydere af it-kurser ser frem til gyldne tider efter regeringen har afsat milliarder af kroner til formålet.

Kursusbranchen forventer et boom i omsætningen.

Det sker efter, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)har afsat i alt 8,3 milliarder kroner til primært efteruddannelse af landets offentlige ansatte.

Opdatering af især de digitale kompetencer bliver et omdrejningspunkt, forventer flere af udbyderne.

"Især inden for specialistviden på it-området vil vi se en stigning. Det er klart, at efterspørgslen vil stige, når man pumper så mange penge ind i systemet," siger salgsdirektør Morten Baron fra 4D konsulenterne.

Det bliver en markant anderledes situation end tidligere tider i branchen.

"Der er fortsat et efterslæb på efteruddannelse inden for it fra 2001/2002 og frem til 2006. Det er faktisk først det sidste halvandet år, der har været fornuftig efterspørgsel efter it-relaterede kurser," mener kursuschef Maud Sårde fra IDG Kurser.

Gigant glæder sig også

Administrerende Direktør Mette Vestergaard fra DIEU, der er Danmarks største virksomhed inden for kompetenceudvikling, glæder sig også over regeringens dagsorden med livslang læring.

"Både ud fra et forretningsmæssigt synspunkt og ud fra et samfundsmæssigt synspunkt er det da fantastisk, at der bliver sat penge af til det, så der kan komme handling bag ordene" siger hun.

Hun fornemmer, at der er grøde i markedet, hvor der i forvejen er rigtigt mange spillere.

"Vi har respekt for alle dem, der kommer ind på markedet og må bare selv sørge for at være dygtigere," lyder det fra direktøren.

It-området er ét af de områder hvor løbende opdatering af kompetencer er afgørende, forklarer hun.

"For det går ekstremt hurtigt i den branche," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere