Artikel top billede

Færre danskere klager over indkøb af it-udstyr

Vi klager mindre over indkøbet af it-udstyr end tidligere. It-varerne er dog stadig en af de varegrupper, som danskerne klager allermest over, viser en ny rapport fra Forbrugerklagenævnet.

Danskerne brokker sig mindre og mindre til Forbrugerklagenævnet, når det gælder indkøbet af it-udstyr.

I gennemsnit klager danskerne lidt over en gang om dagen, viser en ny statistisk opgørelse fra Forbrugerklagenævnet, Forbrugerjura, som udkommer i dag.

Klager over it-udstyr er faldet til 410 i 2006, hvorimod det i 2005 og 2004 lå på henholdsvis 434 og 493.

Men på trods af de mindre antal klager, så er indkøb af it-udstyr dog fortsat på Forbrugerklagenævnets top tre-liste - kun overgået af hidsige bilejere og motorcyklister.

Andenpladsen er dog også en forbedring fra sidste års førsteplads.

Klagerne på indkøb af it-udstyr går blandt andet på støv i bærbare computere, fejl på dvd-brændere samt forkert angivet RAM i annoncer.

Færre klager over sms'er

Også klager over særlige nettjenester såsom indholdstakserede sms'er og mobilabonnementer oplever et fald i antallet af klager.

Tallet er faldet fra 319 i 2005 til 282 i 2006. Tilbage i 2004 lå tallet helt oppe på 403.

Faldet i antallet af klager kan skyldes sker på trods af, at Forbrugerombudsmanden i 2006 har skærpet reglerne af markedsføring rettet mod børn herunder de talrige annoncer for indholdstakserede sms'er.

Få får medhold

Hvis du har klager over indkøb at it-udstyr eller særlige nettjenester kan Forbrugerklagenævnet kontaktes via Forbrugerombudsmandens hjemmeside på forbrug.dk.

Men man skal måske ikke sætte næsen for højt op efter en sejr, for det er langt fra i alle tilfælde, at forbrugerne får medhold i klagen.

Langt den største del af de sager, der indbringes for Forbrugerklagenævnet bliver afgjort i Sekretariatet. I 2006 fik kun lidt over fire procent helt eller delvist medhold i klagen.

Bedre ser det ud i selve Klagenævnet, der dog også behandler færre klager. Her fik lidt under halvdelen helt eller delvist medhold i klagerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere