EU truer Microsoft med flere bøder

EU er klar til at trække Microsoft gennem rets-maskineriet endnu engang, efter Microsoft tre år efter domfældelse endnu ikke har givet konkurrerende selskaber rimelig adgang til tekniske informationer om Windows.

EU truer Microsoft med en ny gigantbøde, hvis ikke Microsoft omgående retter sig ind efter dom, som EU lod falde over selskabet for næsten tre år siden.

Det sker, efter EU-Kommissionen har tilsendt Microsoft en erklæring, hvor kommissionen beskylder Microsoft for ikke at stille interoprabilitets-oplysninger til rådighed over for konkurrerende selskaber på en "rimelig og ikke-diskriminerende måde."

Kommissionen mener, at Microsoft opkræver uhyrlige summer fra selskaber, der ønsker adgang til oplysningerne, som sikrer, at andre produkter kan fungere problemfrit på Windows-styresystemet.

- Der er tale om et selskab, der angiveligt ikke bryder sig om at indrette sig efter anti-monopol-afgørelser, lyder det fra talsmanden for EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes.

Microsoft afviser blankt beskyldningerne og bedyrer, at selskabet har "brugt tre år og mange millioner dollar på at indrette sig efter EU-Kommissionens afgørelse."

Nej, lyder det fra EU-Kommissionen, som afviser stort set alle de informationer, som Microsoft har stillet til rådighed i sagen som mangelfulde og derfor slet ikke de penge værd, som selskabet opkræver fra andre software-selskaber.

Otte år gammel sag

Den nye sag bliver det seneste tiltag fra EU i den monopol-sag, som blev indledt mod Microsoft for otte år siden og som resulterede i en dom for misbrug af selskabets dominerende markedsposition og en milliard-bøde for tre år siden.

EU har ingen kommentarer til størrelsen på en kommende bøde til Microsoft, men ifølge Financial Times har EU mulighed for at udstede en bøde på op til seks milliarder kroner.

EU-Kommissionen mener, at Microsoft opkræver alt for store royalties fra selskaber, der ønsker adgang til tekniske informationer, som gør det muligt at sammenkoble deres software-produkter med styresystemet Windows.

Ifølge EU er Microsoft det første selskab nogensinde, der er blevet anklaget for at ignorere en afgørelse fra EU-domstolen.

Ifølge den tre år gamle dom skal Microsoft stille oplysninger om interoperabilitet til rådighed over for andre software-producenter, så de kan designe server-software, der nemt og problemfrit kan arbejde på Windows-baserede computere og servere.

EU-Kommissionen mener dog ikke, at man kan "nogen betydelig udvikling inden for information om interoperabilitet," som det hedder.

Samtidig mener EU-Kommissionen, at de pågældende selskaber af Microsoft bliver opkrævet 35 procent af den indtjening, som de genererer på at sælge produkter, der er udviklet på baggrund af interoperabilitets-licensen.

Microsoft har nu fire uger til at svare på EU's beskyldninger.

Dernæst står Microsoft til at betale dagbøder på op til 22 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere