Gorbatjov bønfalder Gates i russisk piratsag

Michail Gorbatjov kommer en russisk skolelærer til undsætning. Microsoft har anklaget læreren for pirateri, og underviseren kan blive sendt til Sibirien, hvis det viser sig, at han er skyldig.

Den forhenværende sovjetiske supermagtleder, Michail Gorbatjov, trygler på sin hjemmeside Microsofts Bill Gates om storsind i en sag om pirateri på russiske skolecomputere. Det skriver BBC.

Knæfaldet sker, efter at Microsoft har sagsøgt den russiske skolelærer Alexander Ponosov for at have distribueret ulovlige Microsoft-software til en værdi af omkring 60.000 kroner på den lokale skoles computer.

I brevet stilet til Bill Gates skriver Gorbatjov blandt andet, at han har den største respekt for Microsofts arbejde og princippet for intellektuelle rettigheder.

- Men i den denne sag vil vi bede dig om at vise barmhjertighed og frafalde anklagen mod Alexander Ponosov, lyder det ifølge BBC på Michail Gorbatjovs hjemmeside.

Præsidenten Putin også indblandet

Sagen har fået stor mediebevågenhed i Rusland på grund af, at Alexander Ponosov erklærer sin uskyld og forklarer, at han har købt brugte computere med den ulovlige software installeret.

Sagen har sågar fået præsident Putin på barrikaderne. Han forstår ikke, hvorfor Microsoft afkræver, at Alexander Ponosov skal afsone fængselsstraf

- At tage nogen for at købe en brugt computer og true ham med fængsel er fuldstændig nonsens – ja, totalt latterligt, siger han til cnet.com.

I steder henviser præsidenten til, at Alexander Ponosov har købt computerne i god tro.

Alexander Ponosov står i ifølge den russiske lovgivning i værste fald til et ophold i et sibirisk fængsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere