Klokken ved at falde i slag for kriseramte BenQ

Trods ihærdige redningsforsøg er der fortsat ikke udsigt til, at den kriseramte tyske mobilproducent BenQ kommer på benene igen. Ingen løsning er i udsigt.

Klokken er ved at falde i slag for den tyske mobiltelefon-producent BenQ Mobile, der er i betalingsstandsning.

Hidtil har ihærdige forsøg på at genoplive det braklagte selskab slået fejl, og endnu et søm blev føjet til kisten, da forhandlinger med det taiwansk-ejede tyske selskab Bacoc angiveligt gik i vasken i fredags.

Tidligere på måneden er to andre tilbud på BenQ Mobile blevet afvist af selskabets kreditorer.

Mange interesserede

Samme kreditorer mangler fortsat at acceptere en redningsplan for selskabet, der dog fortsætter drøftelser med "adskillige" interesserede købere, lyder det fra Martin Prager, talsmand for boet.

BenQ Mobile opstod, da tyske Siemens i sommeren 2005 solgte sin mobiltelefon-produktion til taiwanske BenQ, efter salget var faldet til et for tyskerne utilfredsstillende niveau.

BenQ trak imidlertid proppen ud i august 2006, da selskabet meddelte, at det ikke længere ville investere i den tyske produktion, fordi den ikke var rentabel.

Siden har tyske BenQ Mobile kæmpet for sin overlevelse.

Førte aldrig til tilbud

Ifølge kilder nåede forhandlingerne med tyske Bacoc aldrig så langt, at det mundede ud i et regulært købstilbud.

BenQ røg ud i krise, da en domstol i tyske München 1. januar formelt gik i gang med en konkurs-sag. Det skete, fordi selskabet ikke som ventet havde formået at finde en køber ved årets udgang.

Konkurs-sagen er røget helt til tops i det politiske system i Tyskland, hvor embedsmænd fra delstaten Nordrhein-Westfalen har holdt møde med topfolk fra Siemens og BenQ.

Det skyldes, at der ligger BenQ-fabrikker i Kamp-Lintfort og Bocholt, som beskæftiger op mod 800 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere