DR: Medielicens forpligter ikke til bedre service

DR har modtaget mange henvendelser fra borgere, der ikke helt er med på, hvad medielicensen giver dem ret til. Derfor har DR udsendt en pressemeddelelse, hvori koncernen blandt andet klargør, at man betaler for at have en computer, selvom man ikke ser DR.

- Medielicensaftalen afføder ikke i sig selv krav om, at DRs programmer skal være mere tilgængelige - eksempelvis på nettet, pointerer chefen for DRs direktionssekretariat Peter Kyhl i en pressemeddelelse.

Den statslige mediekoncern har set sig nødsaget til at udsende pressemeddelelsen på baggrund af ”en stribe” forespørgsler fra brugerne, der forventer, at DR’s tilbud på nettet bliver mere tilgængelige.

- Flere har for eksempel gjort opmærksom på, at det kan være svært at se DR1 og DR2 live på nettet, og at de af og til bliver mødt med en besked om, at der er for mange brugere på, lyder det fra DR’s pressemeddelelse.

Fremtidssikring

Og som svar på disse forespørgsler svarer Peter Kyhl, at medielicensen formentlig udelukkende blev vedtaget af Folketinget som en fremtidssikring, der skulle sikre, at licensfinansieringen til DR og TV2’s regioner ikke blev udhulet af, at folk skiftede til digitale tjenester.

- De senere år er det blevet vanskeligere og vanskeligere at skelne mellem traditionelle tv-apparater og de nye digitale apparater, som kan bruges til at modtage "billedprogrammer og –tjenester. Dem har man hidtil ikke skullet betale licens for, udtaler han.

Man betaler stadig for apparatet

Som i den tidligere licensbetaling betaler borgerne stadig for at have et apparat til rådighed – uanset om man kan modtage DRs tilbud eller benytter sig af dem.

- For eksempel skal man også betale medielicens, selv om man ikke kan se DR2, eller hvis man alene har et ældre tv, som ikke kan tage tekst-tv. Har man en computer, der efter de nye regler er licenspligtig, og ikke andet, skal man også betale medielicens for den, selv om man ikke kan eller har svært ved at se DRs tilbud, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs interview med Peter Kyhl på Computerworld senere tirsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere