Privatdetektiven Bryan Wagner har erklæret sig skyldig i ulovligt at have aflyttet Hewlett-Packards bestyrelsesmedlemmer. Det skriver Financial Times.
Sagens anklagere ser Wagners tilståelse som et gennembrud og håber, at den får en domino-effekt, der kan ramme de andre anklagede i sagen.
Den efterhånden langstrakte sag om udspionering af HP's bestyrelsesmedlemmer og journalister med tilknytning til HP brød ud, da daværende bestyrelsesformand Patricia Dunn hyrede privatdetektiver til at afsløre en lækage i selskabets bestyrelse.
Ulovlige metoder
Detektiverne anvendte imidlertid telefonaflytning og andre tvivlsomme metoder, hvilket endte med at koste Patricia Dunn formandsposten.
Efterforskeren Bryan Wagner har tilstået på ulovlig vis at have skaffet sig oplysninger om to journalister og to tidligere HP bestyrelsesmedlemmer og deres familiemedlemmer.
Hans tilståelse er en del af en samarbejdsaftale, som betyder, at anklageren vil se med mildere øjne på hans rolle i sagen.
Ikke desto mindre står Bryan Wagner stadig til fem års fængsel for anklagen om identitetstyveri og to år for anklagen om sammensværgelse.
Øger presset
Tilståelsen ventes ifølge Financial Times at øge presset på Patricia Dunn og andre anklagede i sagen, der fortsat fastholder deres uskyld.
Skandalen kulminerede i september sidste år, da HP's øverste chef Mark Hurd måtte i retten for at vidne sammen med HP-rådgiveren Ann Counsel og den daværende bestyrelsesformand Patricia Dunn og andre HP-ansatte.
Hurd har indtil videre klaret frisag, men har indvilliget i at HP betaler i alt 84 millioner kroner til en fond, "Privacy and Piracy Fund", som blandt andet skal hjælpe økonomisk med at efterforske og retsforfølge krænkere af blandt andet intellektuelle rettigheder.