Ny teknologi kan bane vejen for film-brændere

En ny teknologi holder styr på rettigheder og sikkerhed, hvilket gør det muligt for brugerne at hente film via nettet og selv brænde dem på dvd-skiver.

Sonic Solutions har lanceret Qflix, der er et licensstyrings- og certificeringsprogram, der åbner muligheder for sikker og lovlig brænding af videoindhold på dvd-medier, der kan afspilles på almindelige dvd- og HD-afspillere.

Teknologien tilføjes både medier, software, hardware og indhold, og har til formål at holde styr på sikkerheden, så filmene ikke kopieres eller på anden vis udnyttes ulovligt.

Tanken er, at de Qflix-beskyttede medier kan brændes via computerens almindelige dvd-brænder eller i automater, som kan placeres i videobutikken.

I videoautomaterne kan filmene være downloadet på forhånd, og derved kan man hurtigt og nemt erhverve en kopi af sin yndlingsfilm.

Krypterede skiver

Mediet vil i lighed med mange almindelige dvd-film være forsynet med CSS (Content Scramble System), der skal sikre, at filmen ikke kan afspilles i uautoriserede afspillere.

Herudover vil filmselskaberne have mulighed for at tilføje mere avancerede DRM-løsninger, der eksempelvis kan definere antallet af kopier som brugeren må brænde.

Både den dvd-skive, som filmen skal brændes på samt hardware og software, der håndterer processen skal understøtte Qflix, der vil blive solgt som et licensprodukt.

Teknologien vil således stilles til rådighed via licenser, der kan købes af videotjenesteudbyderne samt producenter af lagermedier, dvd-brændere og software-producenter.

Produkterne er på vej

Medieproducenten Verbatim har allerede en Qflix-certificeret dvd-skive på vej, og en enkelt usb-brænder fra producenten Plextor er ligeledes klar til den nye teknologi.

Flere brændere kan opgraderes til at understøtte Qflix via en firmware-opdatering.

På indholdssiden understøtter videotjenesten Movielink indhold, der er beskyttet af teknologien.

Det har længe været et ønske fra filmselkaberne at få bedre distributionsmuligheder, specielt til de lidt mindre titler. De fysiske butikker har nemlig kun plads til en brøkdel af de film, der udgives hvert år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere