Motorola Danmark spinder guld på norsk Tetra

Et nyt digitalt radiosystem til de norske beredskabsmyndigheder til en værdi af 3,6 milliarder norske kroner giver Motorolas Glostrup-afdeling en kæmpeordre. Mindst 20 nye ingeniører skal ansættes.

Der er god grund til at fyre en ekstra nytårsraket af hos Motorolas danske udviklingsafdeling i Glostrup, der arbejder med Tetra-teknologien.

Den norske stat har netop indgået en kæmpeaftale med Siemens, der skal levere et nyt digitalt radiosystem til de norske beredskabsmyndigheder til en anslået pris på 3,6 milliarder norske kroner.

Systemet er baseret på Tetra, og mens Siemens skal stå for implementeringen, systemintegrationen og driften, skal Motorolas Tetra-afdeling i Glostrup stå for selve netværks-infrastrukturen.

- Vi er teknologi-leverandører på det hele, for vi har et partnerskab med Siemens på den norske sag, fortæller en glad Bo Wassberg, der er administrerende direktør i Motorola Danmark.

Udvikler basisstationer

Udviklingscentret i Glostrup spiller en nøglerolle for Motorola, der sammen med EADS er verdens største Tetra-leverandør.

De omkring 200 medarbejdere i udviklingscenteret er dermed med til at sætte kursen for fremtidens kommunikation i alverdens beredskabsmyndigheder, hvor Tetra er den foretrukne teknologi.

- Al teknologien til Norge bliver udviklet i Glostrup. Vi står blandt andet bag den nyeste generation af basisstationer her i huset, siger Bo Wassberg.

Han peger på, at den norske stat har købt et fremtidssikret løsning, fordi man satser på det, der bliver kaldt Tetra 2 og TEDS (TETRA Enhanced Data Service).

Det er fremtidens form for Tetra og sikrer større båndbredde og dermed også højere hastigheder.

Skal ansætte folk

Bo Wassberg ønsker ikke at afsløre, hvor mange kroner den norske ordre vil indbringe Motorola, men sikkert er det, at der skal ansættes nye folk i Glostrup.

- Det her har en stor afsmitning på vores ingeniørressourcer, og jeg vil da anslå, at vi skal hente minimum 20 nye ingeniører oven i de 200, vi har i forvejen. Så Norge har da en stor effekt på os her i Danmark, og vi er både glade og stolte af, at vi har vundet den ordre, siger han.

Der er endnu ikke valgt leverandør til fremtidens digitale radiosystem til de danske beredskabsmyndigheder.

I det igangværende udbud kæmper det Motorola-ejede Tetranet under navnet Dansk Beredskabs-kommunikation imod et konsortium, som består af danske Damm Celluar Systems, SAAB Communications, Mærsk Data Defence og ELTEL Network Telecom.

Vinderen kåres inden for de kommende måneder af Økonomistyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere