Svenske antipirater gik planken ud i retten

Länsrätten i Stockholm gav heller ikke denne gang adgang for Antipiratgruppen i Sverige til at spionere på folks IP-numre. De overvåges fortsat af den svenske Datainspektion.

Länsrätten i Stockholm slog i går fast, at antipiraternes behandling af IP-numre er i strid med persondataloven, da IP-numre har sammenhæng til fysiske personer.

Dommen betyder, at den svenske Datainspektions (Datatilsynet) beslutning fra 2005 stadfæstes således, at Antipiratgruppens virksomhed stadig skal overvåges af Datainspektionen.

Antipiratgruppen ophører dog ikke med at eksistere, selvom deres virke stadig er hæmmet af overvågningen.

- Når de har en opgave, der skal løses, så kan det gøres med supervision af Datainspektionen. Det havde de ikke behøvet, hvis Länsrätten havde dømt anderledes, siger it-sikkerhedsspecialist Magnus Bergström fra Datainspektionen.

Han forklarer, at alternativt kunne man have givet gruppen et gældende forbud. Men det valgte man altså at lade være med.

Ro i Antipiratgruppen

Antipiratgruppens chefjurist Henrik Pontén mener ikke, at Länsrättens beslutning får nogen praktisk indvirkning på gruppens aktiviteter.

- Vi ville gerne have sagen prøvet af igen, og nu har Länsrätten afsagt sin dom. Vores virksomhed er så organiseret, at vi nok skal klare Datainspektionens besøg, siger Henrik Pontén.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere