Undersøgelse: Roaming begrænser mobilforbruget

En ny undersøgelse understreger, at de europæiske teleselskabers roaming-takster er så høje, at det påvirker borgernes forbrug af mobiltelefonen, når de er i udlandet. Et problem for hele Europa, mener EU-kommisær.

En netop offentliggjort undersøgelse fra Eurobarometer under EU viser, at 70 procent af europæerne mener, at EU skal gribe ind over for teleselskabernes takster for at ringe i mobiltelefon i udlandet, de såkaldte roaming-takster.

Undersøgelsen viser, at ni ud af ti europæere bruger mobilen, når de er i udlandet, men at langt størsteparten begrænser deres forbrug på grund af roaming-taksterne.

Det faktum får nu atter EU-Kommisær Viviane Reding til at kritisere teleselskaberne.

- Usædvanlig høje priser sætter begrænsinger for brugen af mobilen, når man er I udlandet. Det går ud over forbrugerne, den europæiske industri og hele Europa, skriver Viviane Reding på sin hjemmeside.

Danskere ville ringe oftere]
Ifølge Eurobarometer svarer 73 procent af danskerne, at de bruger det samme sim-kort, når de er i udlandet – men at de så samtidig bruger mobilen mindre, end når de er hjemme i Danmark.

Og 63 procent mener, at de ville bruge mobilen oftere i udland.

- Jeg opfordrer alle mobiloperatører til at hjælpe med at rive denne sidste synlige grænse til det interne europæiske marked ned. Det er ikke acceptabelt, at byrden ved international roaming fortsat bliver lagt over på almindelige borgeres skuldre, lyder Viviane Redings reaktion på den nye undersøgelse.

I sidste fortalte EU-kommisæren til Computerworlds udsendte, at EU-Kommissionen vil presse på for at sikre markante nedsættelser af priserne.

- Teleselskaberne har haft mange, mange år til at bringe priserne ned til et normalt niveau. Jeg har advaret dem mange gange, men de har ikke lyttet til advarslerne, sagde Viviane Reding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere