Russere på jagt efter Deutsche Telekom

Russiske Sistema forsøger via en byttehandel at sikre sig op mod 20 procent af Deutsche Telekom. Til gengæld tilbyder russerne kontrol over MTS, der er Ruslands største mobilselskab.

Det russiske konglomerat, Sistema, er på jagt efter en betydelig ejerandel i et af Europas største teleselskaber, Deutsche Telekom.

Russerne vil ifølge Financial Times have ejerandelen i bytte for, at det tyske selskabs bliver hovedejer af Sistemas telefon-forretning, der inkluderer Ruslands største mobilselskab, MTS.

Ifølge Financial Times har Sistema rettet henvendelse til Deutsche Telekoms topchef, Kai-Uwe Ricke, der har rejst spørgsmålet i det tyske selskabs bestyrelse.

Ifølge avisen er der tale om en ejerandel af Deutsche Telekom på mellem 10 procent og 20 procent.

Selv afviser Sistema at kommentere oplysningerne.

En anonym talsmand fra selskabet siger til Reuters, at de russiske myndigheder regner teleindustrien for så vigtig for den russiske sikkerhed, at de aldrig vil tillade, at kontrollen over Sistema kommer på udenlandske hænder.

Deutsche Telekom har tidligere ejet en fjerdedel af MTS,
så de to selskaber har været tætte allierede.

Ejerandelen blev solgt i 2005 af strategiske årsager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere