Amerikanerne: Nu rykker det med sms-beskeder

Flere år efter europæerne og japanerne er de amerikanske mobilbrugere begyndt at få øjnene op for sms-teknologien. USA-operatørerne drømmer om at komme op på europæisk niveau.

Efter i årevis at have haltet langt efter både europæerne og japanerne er amerikanerne begyndt at få øje på sms-teknologiens lyksaligheder, skriver Financial Times.

Ifølge en ny opgørelse fra den amerikanske mobiloperatør-sammenslutning, CTIA, blev der på det amerikanske marked afsendt 48,7 milliarder sms-beskeder i de sidste seks måneder af 2005.

Det svarer til en stigning på 50 procent i forhold til første halvår af 2005, men CTIA kan ikke sætte fingeren på, hvad præcist den markante og ret pludselige stigning skyldes.

Mere end 40 procent er med

Ifølge undersøgelsen sender mere end 40 procent af de omkring 200 millioner amerikanske mobilabonneneter i dag sms-beskeder.

Også det er en markant stigning, i det under hver fjerde amerikanske mobilabonnent sendt så meget som en eneste sms-besked i 2003.

Fremgangen til trods er det amerikanske marked fortsat langt efter europæerne, hvor mere end 60 procent af mobilbrugerne ifølge avisen sender sms-beskeder.

Fremgangen på sms-området skyldes ikke mindst massive markedsførings-kampagner fra blandt andet de tre store mobilselskaber i landet, nemlig Verizon Wireless, Sprint Nextel og Cingular.

Tv-shows rykker

Cingular har blandt andet med stor succes som et af de første mobilselskaber i USA anvendt sms-afstemninger i forbindelse med et stort tv-show, hvilket har været en helt ny oplevelse for det amerikanske publikum.

Selv peger Cingular på de relativt høje priser som en af grundene til, at sms-trafikken har været sen til at lette i USA.

Samtidig har de teknologivante professionelle brugere og de unge tidligt haft adgang til mobile apparater til mail og andet, hvilket har sat en yderligere bremse på sms-udviklingen, hedder det.

Priserne er nu ved at være nede på et lavt niveau, i det flere mobiloperatører er begyndt at sælge sms-pakker med 200 månedlige beskeder for fem dollar eller små 30 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere