Motorola: Tetra-kampen bliver hård

Kampen om milliard-ordren på det kommende radionet til beredskabet er helt åben, lyder det fra finalisterne. Motorola - der længe har været regnet for favorit - føler sig langt fra sejrssikker.

- Det bliver en hård kamp.

Sådan lyder reaktionen fra administrerende direktør i Motorola Danmark, Bo Wassberg, efter at Økonomistyrelsen i dag har prækvalificeret de tre virksomheder, der i de kommende måneder skal kæmpe om ordren på et radionet til beredskabet.

- Vi er glade for at være blandt de sidste tre. Men derudover kan jeg jo se, at vi helt klart er i hård konkurrence med nogle stærke leverandører, siger Bo Wassberg fra Tetranet.

Tetranet har hidtil været anset som storfavorit til ordren, men nu skal den Motorola-ejede virksomhed kæmpe mod to internationale sværvægtere.

Det drejer sig om EADS Secure Networks Oy (European Aeronautic Defence and Space Company EADS) og et konsortium bestående af danske Damm Celluar Systems, SAAB Communications, Mærsk Data Defence og ELTEL Network Telecom.

Åben kamp

Iagttagere har hidtil vurderet, at Tetranet var storfavorit til ordren, i det Motorola siden 2001 har været indehaver af de frekvenser, der i Europa er reserveret til nødkommunikation.

Men med prækvalificeringen må Bo Wassberg erkende, at finalen er helt åben.

- Både EADS og SAAB-konsortiet er særdeles stærke i udlandet og har en pæn Tetra-erfaring. Så det bliver ligeså svært at vinde den her, som vi havde forventet, lyder det fra Bo Wassberg.

Også i Økonomistyrelsen finder man det svært at tippe resultatet på forhånd.

- Der er ikke tvivl om, at de tre valgte tilbudsgivere vil give hinanden kamp til stregen, siger vicedirektør Henrik Pinholt, der også er forhandlingsleder.

De tre finalister har tidligere konkurreret i både Norge, Sverige og Tyskland.

Vil løfte opgaven i fællesskab

Blandt de tre prækvalificerede virksomheder er noget overraskende et konsortium bestående af danske Damm Cellular Systems, SAAB Communications, Mærsk Data Defence A/S og ELTEL Network Telecom A/S.

- Med det her konsortium føler vi, at vi står stærkt til at kunne varetage opgaven, siger Moritz Hynkemejer, salgsdirektør i Damm Cellular Systems.

Han håber på, at de forskellige aktører kan drage nytte af hinandens styrker.

- Vi samler vores kompetencer for at få den tilstrækkelige bredde til løfte en opgave af den her størrelse, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere