Motorola udfordres i hård tetra-finale

Motorola får overraskende hård konkurrence i kampen om det kommende nødberedskabs-net. Økonomistyrelsen har nemlig prækvalificeret Motorolas Tetranet samt to yderst stærke internationale finalister.

Der er lagt op til en overraskende spændende finale i kampen om at skulle levere det kommende radionet til det danske beredskab.

Blandt de tre finalister, som Økonomistyrelsen her til morgen har offentliggjort, er ikke overraskende Tetranet, der under navnet Dansk Beredskabs-kommunikation A/S byder ind på ordren.

Men samtidig byder finalen på lidt af en overraskelse i form af EADS Secure Oy (European Aeronautic Defence and Space Company EADS), der også star bag Airbus og dermed er en meget pengestærk finalist.

Den tredje finalist er et konsortium bestående af danske Damm Celluar Systems (Tetrastar), SAAB Communications, Mærsk Data Defence A/S og ELTEL Network Telecom A/S.

Også denne finalist kan vise sig at blive en alvorlig konkurrent til Tetranet.

Mange penge på spil

Mange har hidtil regnet Tetranet som den mest oplagte vinder, fordi den Motorola-ejede virksomhed i forvejen er indehaver af de Tetra-frekvenser, der i Europa er reserveret til nødkommunikation.

Men kampen mod de øvrige finalister kan vise sig at blive uventet hård.

Hos Økonomistyrelsen er vicedirektør Henrik Pinholt glad for, at der er lagt op til en tæt kamp.

- Alle tre har ekspertise, erfaring og faglig kunnen til at løfte opgaven. Vinderen bliver den tilbudsgiver, der samlet set kan tilbyde den økonomisk mest fordelagtige løsning, udtaler Henrik Pinholt.

Analysehuset Gartner har anslået, at der skal bruges mellem 1,9 milliarder og 2,4 milliarder kroner på infrastruktur og Tetra-udstyr til det danske beredskab.

De tre finalister har i dag modtaget det endelige udbudsmateriale og vil i de næste måneder udarbejde et første tilbud på løsning af opgaven.

Derefter skal Økonomistyrelsen forhandle med de tre tilbudsgivere. Den endelige aftale ventes på plads i løbet af første kvartal 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere