Eksperter frygter orm efter Windows-patch

Windows-brugere bør hurtigst muligt installere de seneste opdateringer fra Microsoft, da én af dem er et oplagt mål for et større ormeangreb.

Flere sikkerhedsfirmaer råder Windows-brugere til at installere mindst én af de seneste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft hurtigst muligt.

Noget usædvanligt har også det amerikanske ministerium for intern sikkerhed, DHS, udsendt en advarsel omkring Microsofts opdatering MS06-040.

Det drejer sig om et sikkerhedshul i Server-tjenesten i Windows, der angiveligt kan udnyttes via netværket.

Lugter af ormeføde

- Denne sårbarhed lugter temmeligt grimt af ormeføde. Jeg prøver ikke at skræmme nogen, men hvis der er en stor chance for, at hvis en virusprogrammør sætter sig for at udnytte denne sårbarhed i håb om at gøre stor skade, så ville han have en god chance for succes, skriver chefanalytiker Vince Hwang fra sikkerhedsfirmaet Symantec på selskabets weblog.

Et sikkerhedshul i den samme tjeneste blev i 2003 udnyttet af MSBlast-ormen.

Der har dog ikke været tilsvarende forsøg på at angribe Windows-platformen i samme skala siden Sasser-ormen i 2004, omend Zotob for knap ét år siden formåede at angribe blandt andet tv-kanalen CNN.

Årsagen til de færre store angreb er hovedsageligt, at størstedelen af virusaktiviteten i dag styres af organiserede kriminelle, der foretrækker at holde forholdsvis lav profil og tjene penge på phishing og spam frem for at skabe store overskrifter med massive angreb.

Selvom MS06-040 har potentialet til at forvolde størst skade, er det dog mere sandsynligt, at disse kriminelle organisationer vil forsøge at udnytte sikkerhedshuller i Internet Explorer.

- Vi har set denne type sårbarheder før, og af den ene eller anden grund er ormene ikke dukket op. Men alt er på plads for, at dén her kunne blive en stor én, siger teknisk chef Mike Murray fra nCircle til magasinet InformationWeek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere