Tetra-finale udskydes på målstregen

Økonomistyrelsen udskyder prækvalificeringen til leveringen af det landsdækkende nødberedskabs-net til milliarder. Det er højst sandsynlig en klage fra en udenlandsk televirksomhed, der har fået styrelsen til at trække i nødbremsen.

En mulig udbudsskandale er under opsejling i Økonomistyrelsen.

I dag skulle styrelsen offentliggøre, hvem de tre finalister bliver til et nyt kommunikationssystem til de danske beredskabs-myndigheder. Men offentliggørelsen er pludselig udskudt til den 18. august, erfarer Computerworld.

Så sent som i formiddags oplyste Økonomistyrelsen ellers, at man snart ville offentliggøre de tre finalister. Men nu vender styrelsen pludselig på en tallerken og udskyder offentliggørelsen.

Jan Skjold, salgschef i Tetranet, der er den oplagte kandidat til ordren, oplyser, at virksomheden sent i aftes modtog en e-mail om, at prækvalificeringen er blevet udskudt til den 18. august.

Samme melding kommer fra Hans Damm, der er direktør i konkurrenten Tetrastar, mens det endnu ikke har været muligt, at få Økonomistyrelsen til at kommentere udskydelsen.

Ønsker nyt udbudsmateriale

Der er uvist, hvad der er årsag til udskydelsen, men den mest oplagte forklaring er, at det er klagen fra en udenlandsk televirksomhed over udbudsmaterialet, der har fået Økonomistyrelsen til at gå i tænkeboksen.

I udbudsmaterialet står der, at man kan tilslutte sig et eksisterende radionet. Men i en dansk pressemeddelelse, der er udsendt ved samme lejlighed, hedder det, at der er tale om både etablering og drift af et netværk.

- Det er et netværk i milliardklassen, så det er ret væsentligt, om man selv skal ud og etablere et, eller om man skal tilslutte et allerede eksisterende net, siger Camilla Bonde fra advokatfirmaet Kyed & Jybæk, der repræsenterer den udenlandske virksomhed.

Hun har endnu ikke fået besked om udskydelsen, men den umiddelbare kommentar lyder:

- Min klient er glad for nyheden, da det understøtter min påstand om, at udbudet må gå om, fordi der er for mange uklarheder i det. Min klient ser helst, at det hele går om, så man ved, hvad man byder på.

- Det er ret svært at lave et ordentligt og relevant bud på noget så abstrakt som det her udbudsmateriale, mener Camilla Bonde.

De fleste regner med, at det bliver Tetra-teknologien, der skal bruges til det kommende kommunikationsnet. Men også her er der opstået tvivl, for mens pressemeddelelsen siger, at udbudet er teknologineutralt, så siger selve udbudsmaterialet ikke noget om, hvilke krav der stilles til teknologien.

Analysehuset Gartner har anslået, at der skal bruges mellem 1,9 og 2,4 milliarder kroner på infrastruktur og Tetra-udstyr til det danske beredskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere