Webtjeneste fra Google

Den populære søgemaskine kan nu benyttes som webtjeneste, så softwareagenter kan overvåge snakken på World Wide Web.

Indhold

I går lancerede Google sin første webtjeneste, som sætter udviklere i stand til at benytte SOAP og WSDL til at forespørge den populære søgemaskine - ganske gratis.

Initiativet er rettet imod udviklere som vil prøve konceptet af, men samtidig er Googles webtjeneste blandt de første, som kan tilbyde en reel service. De fleste eksisterende offentlige webtjenester er kun beregnet til demonstration af teknologien.

Tech-guruen og forlagsmanden Tim O'Reilly har i en nylig artikel netop peget på søgetjenester som oplagte kandidater for webtjenester. De kan benyttes til at lade agenter overvåge bestemte emner på nettet, uden at skulle pille den relevante information ud af en webside, som er beregnet til menneskelig aflæsning.

Man skal registrere sig hos Google for at benytte tjenesten, og man må foretage 1.000 kald til tjenesten per dag. Udover tjenesten tilbyder Google også et API-kit til udviklere, med kode skrevet til .Net og Java, som kan benyttes umiddelbart. En WSDL-fil og et SOAP-API giver dokumentation til dem, der ønsker at benytte Googles tjeneste med andre programmeringssprog og miljøer.

Man kan tilmelde sig Googles nye tjeneste og downloade API'erne på Googles hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere