Netværk i Windows XP

Siden Windows 3.11 har Microsoft ved hver ny lancering af en Windows-version forsøgt at gøre det lettere både at bruge og sætte netværk op. Med styresystemet Windows XP har det aldrig været nemmere. Vi viser her i ti trin, hvordan man sætter sit eget netværk op i Windows XP Home Edition.

Nemt netværk

Skifter man fra Windows 95/98 til Windows XP, vil netværksforbedringerne være åbenlyse. Glem alt om IP-numre og mere eller mindre obskure netværksprotokoller. Windows XP sætter ens netværk op næsten helt automatisk, det kræver blot få klik med musen at få det op at køre.

Windows XP Home Edition er, som navnet antyder, beregnet til hjemmecomputeren, hvor man ikke har de store behov til netværksfunktionaliteter. Avancerede serverfunktioner og netværksadministration finder man således ikke i Home Edition. Har man brug for disse ting, skal man i stedet investere i en Windows XP Professionel.

Vi viser her, hvordan man med ti hurtige trin sætter en Windows XP Home Edition op til netværk. Vi har taget udgangspunkt i en engelsk version af styresystemet, men det burde ikke være svært at oversætte til dansk.

1. Fra start-menuen vælges Control Panel. Når Control Panel er åbnet, vælges Network and Internet Connections.

2. I Network and Internet Connections har man nu valget mellem tre forskellige muligheder, oprette internetforbindelse, oprette internetforbindelse til netværk på arbejdet og opsætning af netværk.

Har man ikke installeret sin internetforbindelse endnu, gøres det ved at klikke ?Set up or change your Internet connection?. Er det klaret, kan man gå videre med installationen af netværket ved at klikke ?Set up or change your home or small office network?.

3. Derefter skal man blot bekræfte beslutningen ved at klikke på Next.

Internetforbindelse

4. Har man ikke allerede tilsluttet de ting, man vil eller skal bruge i forbindelse med netværket, skal det gøres nu. Det kan for eksempel være at installere netværkskort eller tænde for alle pc'er og printere i netværket. Har man allerede gjort det, kan man klikke på Next og fortsætte.

5. Herefter skal man vælge den metode, som ens computer bruger til at logge sig på internettet. I vores tilfælde loggede pc?en på internettet via en anden computer, og vi valgte derfor den midterste mulighed, der er markeret. Logger man på internettet med den samme pc, som man er ved at sætte op, vælger man blot den øverste mulighed "This computer connects directly to the Internet". Derefter klikkes på Next.

6. Man kan vælge at give maskinen en beskrivelse samt et navn. Gør navnet så beskrivende så muligt, så man ikke er i tvivl om, hvilken pc man har med at gøre, når man ser den på netværket. Afslut denne del ved at trykke på Next.

Arbejdsgruppe

7. Herefter angives navnet på den arbejdsgruppe (workgroup), pc?en skal tilhøre. I nogle tilfælde vil pc?er kunne se hinanden, selv om de ikke har samme arbejdsgruppe-navn, men man bør dog sørge for, at de pc?er, der skal arbejde sammen, også deler samme arbejdsgruppe. Når man har valgt et navn, trykker man på Next.

8. Herefter får man en oversigt over de indstillinger, man har valgt. Kig dem igennem, og hvis der er ændringer, klikker man blot på Back, indtil man har nået det punkt, man vil rette. Når man kan acceptere indstillingerne, trykkes der på Next. Derefter går computeren i gang med at sætte computeren op til at bruge de indstillinger, man har valgt.

9. Til sidst skal netværksguiden køres igennem på de andre pc'er i netværket. Hvis de andre pc'er i netværket ikke har Windows XP som styresystem, skal man bruge Windows XP cd'en eller en såkaldt Network Setup Disk.

I den sidste del af installationen skal man derfor vælge, om man vil fremstille en sådan diskette. Dette gøres ved at vælge det øverste menupunkt. Disketten sættes i drevet og netværksindstillingerne bliver kopieret over på disketten. Den kan man nu bruge til nemt at oprette et netværk med de rigtige indstillinger på en anden pc. Herefter klikkes der på Next.

10. Netværket er klar, og man skal blot trykke på Finish for at afslutte netværksguiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere