Politiker: Stop opstillingen af mobilmaster

En ny-opstillet 3G-mast 22 meter fra hans stue har fået københavnske Michael Køhler ud af busken. Han opstiller til det kommende kommunalvalg som den eneste kandidat på Liste Mobilmast med det hovedformål at standse opstillingen af 3G-masterne. "Vi ved jo ikke, om de er farlige," mener han.

Er du bange for strålingen fra mobilmasterne? Så stem på Liste Mobilmast.

Så kontant lyder meldingen fra Michael Køhler, der er som den eneste kandidat stiller op for Liste Mobilmast til kommunalvalget i Københavns Kommune samt i Region Hovedstaden.

Det sker med det hovedformål at få sat en stopper for opsætningen af 3G-master, indtil det er blevet bedre belyst, om der er strålingsfare forbundet med masterne.

- Man har opsat en mast 22 meter fra min lejlighed, uden at vi er blevet spurgt. Og nu er det for sent. Nu er det for dyrt at pille den ned igen. Vi skal have stoppet opsætningen, indtil det er blevet belyst, om strålingen er farlig, siger Michael Køhler.

Uenighed og tvivl

Diskussionen om strålingsfare fra de kraftige 3G-master blussede op i 2003. Mange rapporter, vidneudsagn og ekspertanalyser beviste blot, at uenigheden og tvivlen var stor.

Nogle konkluderede, at strålingsfaren ved almindelige mobiltelefoner er større end strålingen fra 3G-masterne, mens andre konkluderede, at 3G-masterne var sundhedsfarlige.

Det fik til sidste videnskabsminister Helge Sander (V) til at afsætte et millionbeløb til at undersøge sundhedsrisikoen ved masterne.

Men Liste Mobilmast mener, at arbejdet nærmest er gået i stå. For eksempel mener Michael Køhler, at den database, der skal vise, hvor 3G-masterne står, ikke er opdateret.

- Kommunikationen mellem de valgte og vælgerne har været meget dårlig. Det skal vi have lavet om på, siger den kommunikations-uddannede Michael Køhler.

Uenighed og tvivl

Michael Køhler har indtil videre mødt pæn opbakning fra folk, fortæller han, der betegner sig selv som et politisk "midter-menneske med en grøn profil".

- Det handler om at styrke kommunikationen mellem vælgerne og de valgte, så der ikke bliver trufftet beslutninger hen over hovedet på folk. Vi skal forske, før vi handler. Ikke omvendt, som det er sket med 3G-masterne, siger Michael Køhler.

Kommunikationen med vælgerne/befolkningen skal styrkes, for at undgå en udvikling der går hen over hovedet på folk, mener han.

Telebranchen har hele tiden fastholdt, at den er fokuseret på det politiske krav om, at de teleselskaber, der har erhvervet sig en en 3G-licens, skulle dække 80 procent af befolkningen med 3G inden for fem år.

- De har hver betalt omkring en milliard for en licens. Og så bliver der afsat 30 millioner til forskning, der ikke rigtigt er blevet til noget, siger Michael Køhler.

I alt 29 partier opstiller til kommunalvalget i København. Heraf har de fire kun en enkelt opstillet kandidat.

Det er Hampepartiet med Klaus Trier Tuxen som eneste kandidat, Mobilmast, Velfærdslisten med John Erik Wagner og listen Mohammad Mustafa, hvor Mohammad Mustafa er eneste kandidat.

Størst er Kærlighedspartiet, der opstiller med 48 kandidater.

Relevant link

Liste Mobilmast
www.mobilmast.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere