Software skal redde kriseramt konsulenthus

Det danske datterselskab af det svenske it-konsulenthus Mandator skifter fokus fra at levere konsulenter til at levere software, efter virksomhedens omsætning er reduceret til en fjerdel siden 1999.

Et strategiskifte fra konsulenthus til software-leverandør skal give nyt liv til it-virksomheden Mandator Danmark, der på få år har tabt størstedelen af omsætningen og har fået røde tal på bundlinjen.

- Vi har siden 1999 tabt omsætning på eksisterende kunder og ikke være gode nok til at skaffe nye. Set over de seneste år har virksomhed stort set mistet sin eksistensberettigelse, og vi har været tæt på at dreje nøglen om, siger administrerende direktør Anders Mortensen.

Virksomheden er et datterselskab af svenske Mandator.

Ifølge direktøren er virksomheden gået fra en omsætning på cirka 60 millioner kroner i 1999 til en omsætning på 16 millioner kroner i seneste regnskabsår under navnene Cell Network, Cell Free Agents og Mandator.

I samme periode har virksomhedens resultat ifølge direktøren i flere år været negativt og udgør i seneste regnskab mindre end en halv millioner kroner.

Fra konsulenter til software

Mandator Danmark har levet af at sælge freelancekonsulenter inden for mainframe-teknologi og de senere år også inden for SAP, Oracle og Microsoft.

- Det er et ubarmhjertigt marked, hvor det har været svært for os at skabe loyalitet blandt kunderne. Der er mange, der kan levere den rigtige mand på det rigtige tidspunkt, og det gør prisen altafgørende for mange kunder, siger Anders Mortensen.

Det pressede marked er en af de afgørende årsager til, at virksomheden nu skifter strategi og i øjeblikket forsøger at flytte fokus fra at være leverandør af konsulenter til at blive leverandør af software.

- Vi forlader ikke konsulent-området fuldstædigt, men målet er, at det bliver et langt mere perifert område for Mandator i Danmark, siger Anders Mortensen.

Satser på byggebranchen

Målet er, at virksomheden i løbet af to år udelukkende baserer sig på salg af software til primært byggebranchen.

Mandator har særligt store forventninger til en ny løsning til projektstyring af byggerier, som under navnet Cenit skal introduceres på det danske marked.

- Det er min forventning, at Mandator Danmark lever af at sælge software til byggebranchen i løbet af to år. Målet er at nå en omsætning på 30 millioner kroner i løbet af fem år, siger Anders Mortensen.

Han tiltrådte som administrerende direktør i virksomheden i 2002 med henblik på at fastlægge og gennemføre en ny strategi for virksomheden.

I 2005 forventer direktøren, at omsætningen igen runder 20 millioner kroner, og at overskuddet bliver på cirka en million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere