Kommuner skyder en milliard i it-fusioner

Kommunalreformen vil alene i 2006 koste kommunerne en milliard kroner i it-investeringer. Det anslår Center for Digital Forvaltning, der forventer, at der vil opstå behov for yderligere investeringer.

Fusioner af landets kommuner kommer til at dræne kommunekasserne for en milliard kroner til it-investeringer alene i 2006.

Det anslår tænketanken Center for Digital Forvaltning (CEDI) i en ny rapport, der kortlægger det kommunale og amtslige it-forbrug.

I rapporten estimerer CEDI, at det samlede kommunale it-forbrug vil ligge på knap seks milliarder kroner i 2006.

En af de seks milliarder kroner vil går til it i forbindelse med kommunalreformen.

- Udgifter til konvertering af data fylder meget af den milliard, og det samme gør tilretning af de systemer, som de enkelte kommuner har udpeget som kritiske, siger direktør Torben Andersen, CEDI.

Han understreger, at skønnet på en milliard alene dækker de udgifter, som på nuværende tidspunkt er til at forudse og som handler om at gøre kommunerne klar til den nye struktur.

- Jeg har en forventning om, at der vil komme uforudsete udgifter, efterhånden som vi kommer tættere på skæringsdagen i januar 2007, siger Torben Andersen.

Udover den milliard kroner, som kommunerne kommer til at bruge på fusions-it i 2006, forventer CEDI, at der vil følge yderligere udgifter, når sammenlægningerne er på plads.

CEDI anslår, at kommunerne i 2006 i alt kommer til at bruge seks milliard på systemudvikling og it-konsulentbistand, databehandlingsudstyr, it-drift samt tele- og datatransmission.

De tilsvarende udgifter i amterne anslås til at ligge i underkanten af to milliarder.

Der er ifølge CEDI tale om en væsentlig vækst på det det kommunale område i forhold til tidligere, mens væksten er mere beskeden på det amtslige område.

Relevant link

Oplysninger om CEDI's rapport




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere