Onsdagens aviser om it

Finanstilsynet sløser med it-kontrol. Ehus-direktører i knibe i retten. TDC går ind i Letland. TDC i ny aftale med Rejsekortet. 3G øger konkurrencen mellem it og tele. Skype-stifter vragede ventureselskab. Skype-salg kickstarter it-optimisme. Høj moms forhindrer netsucces i Danmark. Trafiksikkerhed med computere.

Finanstilsynet sløser med it-kontrol

Finanstilsynet sløser med kontrollen af it-systemerne i de danske banker og forsikringsselskaber. Det fremgår af en beretning, som Rigsrevisionen tirsdag afleverede til statsrevisorerne. Det er blandt andet et tidligere nedbrud i Danske Banks it-systemer, der får Rigsrevisionen til at kritisere Finanstilsynets it-kontrol. (Jyllands-Posten)

Ehus-direktører i knibe i retten

En række vidneudsagn gør det vanskeligt for tre tidligere direktører i Ehuset at fastholde deres påstand om uvidenhed om de oppustede regnskaber i selskabet, der krakkede i 2001. (Børsen)

TDC går ind i Letland

TDCs litauiske datterselskab Bite satser på at få 20 procent af mobilmarked i nabolandet Letland. TDC er i Letland oppe mod Tele2 og LMT, som den lettiske stat og svensk-finske Telia Sonera ejer sammen. (Berlingske Tidende)

TDC i ny aftale med Rejsekortet

TDC er involveret i en milliardaftale med levering af billetter til selskabet bag Rejsekortet. Den nye kontrakt gælder udstedelsen af en million billetter mellem 2007 og 2009 og har en værdi af cirka 1,5 milliarder kroner. (Berlingske Tidende)

3G øger konkurrencen mellem it og tele
It-forhandlere tager endnu et skridt ind på teleforhandlernes marked med TDC's lancering af 3G. Første 3G-produkt er et mobilt bredbåndskort til bærbare pc'er, og kortet vil blive solgt af både tele- og it-forhandlere. (Børsen)

Skype-stifter vragede ventureselskab

Investeringsfonden Nordic Venture Partners blev i 2003 hægtet af et lovende partnerskab med det Luxembourg-baserede Mangrove Capital Partners, der i stedet på egen hånd foretog en investering i den dansk-svenske internetsucces Skype. (Børsen)

Skype-salg kickstarter it-optimisme

Kampen om at få fat i opfindsomme, krøllede teknologifirmaer, der pludselig forvandler sig til et milliard-foretagende, bliver stærkt intensiveret efter Skype-salget. Det forudser flere aktører i den danske venturekapitalbranche. (Jyllands-Posten)

Høj moms forhindrer netsucces i Danmark

Det er ikke utænkeligt, at danske iværksættere kan skabe en ny Skype-succes på internettet. Men det vil ikke ske på dansk grund med de nuværende moms-satser, konkluderer Martin Thorborg, iværksætter og medstifter af firmaet Spamfighter. Flere eksperter bakker ham op. (Erhvervsbladet)

Trafiksikkerhed med computere

Intelligente biler med nye computersystemer skal hjælpe med at øge trafiksikkerheden, mener Rådet for Større Færdselssikkerhed, der tirsdag satte fokus på at løse problemer med trafiksikkerhed teknologisk. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere