Udryknings-computer til 350.000 kr. stjålet

En særlig computer til 350.000 kroner er stjålet fra Roskilde Brandvæsen. Computeren er angiveligt den eneste af sin slags i Danmark og skal sikre brandvæsnet en hurtig og fejlfri indsats.

To gange inden for de seneste to-tre uger er Roskilde Brandvæsens indsatslederbil blevet udsat for indbrud.

Ved det seneste indbrud er en særlig computer til en værdi af 350.000 kroner fjernet fra bilen.

- Den er den eneste af sin slags i Danmark. Når vi får en alarm fra 112 kan man med det samme se på et kort på pc'ens skærm, hvor skadestedet er, siger viceberedskabschef Jan Kristiansen til Dagbladet Roskilde.

- Samtidig får man alle GIS-informationer, som kommunen ligger inde med, for eksempel om kloakker, hvilket er relevant, hvis det er et kemikalieuheld, vi skal ud til, siger han.

Det er anden gang inden for de seneste uger, at der er indbrud i indsatslederbilen. Ifølge Jan Kristensen tyder det på, at nogen bevidst går efter brandvæsnets udstyr.

- Vi klarer os med det udstyr, vi har, og med en alarmcentral, der fungerer. Men alle de tiltag, vi gør for at få en hurtig og fejlfri indsats, bliver sat lidt tilbage, når sådan noget sker, siger han.

I øjeblikket er Roskilde Brandvæsen ved at få bygget en ny indsatslederbil og de senste tyverier giver anledning til overvejelser.

- Vi har to muligheder. Enten at bolte pc'en fast i bilen eller at udstyre den med en GPS, så vi altid kan finde ud af, hvor den er. Og GPS'en vil vi nok installere under alle omstændigheder, siger Jan Kristiansen til Dagbladet Roskilde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere