KMD fastholder kritiseret prismodel

Klager fra en række kommuner får tilsyneladende ingen konsekvenser for KMD's prispolitik. De mange kommuner har klaget over KMD's priser for konvertering af data i forbindelse med kommunalreformen.

KMD fastholder efter drøftelser i bestyrelsen angiveligt en kritiseret prismodel for konvertering af data i forbindelse med sammenlægning af kommuner.

Specielt de mindre kommuner har kritiseret prismodellen for, at den favoriserer de større kommuner, der typisk slipper billigere per indbygger end de mindre kommuner.

Prismodellen har tidligere fået borgmester i Hedensted Kommune, Jørn Juhl Nielsen, til at klage til KMD's bestyrelse. Ifølge DR Kanal 94 står i alt 40 kommuner bag klagen over KMD's prismodel.

De mange kommuner har fået støtte i deres klager af foreningen Det Skæve Danmark.

Foreningens formand, borgmester Flemming Eskildsen, har således opfordret KMD til at "sætte sig ind i de klart uhensigtsmæssige resultater af prissætningen for konvertering og efterfølgende indgå særaftaler med de hårdest ramte kommuner."

Kritikken af prismodellen blev ifølge Computerworlds oplysninger diskuteret på et møde mellem medlemmerne af KMD's bestyrelse fredag i sidste uge.

Angiveligt har de mange protester ikke rykket ved KMD's opfattelse af, at de nuværende priser afspejler de reelle udgifter for konverteringer af data, og at udgifterne blandt andet afhænger af kommunernes størrelse.

Det får dog ikke borgmester i Hedensted Kommune, Jørn Juhl Nielsen, til at opgive kampen.

- Næste skridt bliver at undersøge, om vi kan få en eller anden form for kompensation til de kommuner, der kommer af med uforholdsmæssigt mange penge, siger borgmester Jørn Juhl Nielsen til DR Kanal 94.

Computerworld har siden fredag forsøgt at få KMD til at kommentere, om drøftelserne i bestyrelsen på baggrund af klagerne får selskabet til at ændre prismodellen. KMD har endnu ikke ønsket at udtale sig.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere