Fujitsu taber millioner på kommunal tøven

Kommunerne og amterne har det seneste år holdt sig fra større investeringer i systemer til økonomistyring og ESDH på grund af strukturreformen. Det er oplevelsen hos it-leverandøren Fujitsu Services, der med seneste regnskab præsenterer et underskud på knap 13 millioner kroner.

De seneste måneder har Fujitsu Services landet million-kontrakter i Ballerup og Næstved med løsninger til henholdsvis økonomistyring og elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH).

Men generelt har det seneste år været sløjt for Fujitsu Services på det vigtige kommunale marked.

Selskabet kom ud af regnskabsåret 2004-05 med et underskud på knap 13 millioner kroner.

- Isoleret set er det ikke tilfredsstillende med et minus i den størrelsesorden, men set i lyset af vilkårene på det kommunale marked, er det et godkendt resultat, siger økonomidirektør Claus Pedersen, Fujitsu Services.

Han henviser til, at flere kommuner har indtaget en tøvende holdning til større it-investeringer på grund af usikkerhed om de kommende sammenlægninger med nabokommuner.

- Men vi kan mærke, at der nu er ved at være fod på strukturreformen, og de seneste måneder har efterspørgslen igen været stigende, siger Claus Pedersen.

Nyt frasalg

Økonomidirektøren ser optimistisk på udviklingen i det indeværende regnskabsår, der vil blive positivt påvirket er et nyt frasalg. Fujitsu Services solgte i midten af august en aktiepost på 32 procent i norske Infocare.

Fujitsu Services A/S Årsregnskab
Millioner kroner2004/052003/04
Omsætning181,6181,1
Resultat af primær drift-24,1-24,4
Resultat før skat -12,4178,6
Resultat-12,9178,6
Egenkapital320,5333,9
Antal ansatte166180
- Salget vil få en betydelig positiv effekt på vores resultat i regnskabsåret 05/06, siger Claus Pedersen.

Fujitsu Service har tidligere solgt datterselskaber i Sverige og Norge, hvilket i forrige regnskabsår gav et overskud på cirka 200 millioner kroner.

Det overskud er i seneste regnskab forvandlet til et minus på knap 13 millioner kroner.

Trods kommunal tøven har Fujitsu Services kunnet holde omsætningen stabil ved i højere grad at rette fokus mod de statslige institutioner og private virksomheder.

Det har gjort det muligt at holde omsætningen stort set uændret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere