Q8 flytter ansatte og it til KMD for 50 mio.

Benzinselskabet Q8 outsourcer selskabets danske it-aktiviteter til KMD, der samtidig overtager 29 medarbejdere. Kontrakten har en værdi af mere end 50 millioner kroner og styrker KMD's position på erhvervsmarkedet.

Det kommunalt ejede KMD overtager med en ny millionkontrakt alle it-aktiviteter og 29 medarbejdere fra benzinselskabet Q8.

Aftalen blev indgået tirsdag og er det seneste resultat af KMD's bestræbelser på at vinde fodfæste på erhvervsmarkedet efter mange år som en dominerende it-spiller på det kommunale marked.

- Det har siden årsskiftet været en strategi for KMD at gå målrettet efter at få flere opgaver for erhvervs-virksomheder. Aftalen med Q8 er et skridt i den retning, siger områdedirektør Erik Pedersen, KMD.

Senest har KMD i konkurrence med flere andre it-selskaber indgået større erhvervskontrakter med virksomheden Louis Poulsen, Forsikringens Datacenter og fagforeningen HK.

Omfattende aftale

Med aftalen med Q8 overtager KMD 29 it-medarbejdere fra benzin-selskabet sammen med det samlede it-ansvar for både applikationer og drift.

Endvidere skal KMD stå for videreudvikling af Q8's it-løsninger.

Aftalen med Q8 løber over fem år og sikrer angiveligt KMD et større tocifret millionbeløb over 50 millioner kroner.

Det er første gang, at KMD overtager det totale it-ansvar og medarbejdere fra en kunde på erhvervsmarkedet, hvor KMD hidtil primært har løst driftsopgaver.

- KMD sidder med en stor viden fra vores opgaver i den offentlige sektor, og den kan også bruges hos private virksomheder med kernesystemerne samlet i Danmark, siger Erik Pedersen.

Større handlefrihed

Med outsourcingen forventer divisionsdirektør i Q8, Chrilles Svendsen, at virksomhedens it-omkostninger reduceres.

Samtidig forventer direktøren, at selskabet bliver mindre afhængigt af enkeltpersoner og får større strategisk handlefrihed på it-området.

Q8 vil eksempelvis styrke arbejdet med udviklingen af internettet som salgskanal. Ud af en årsomsætning på mere end fire milliarder kroner hentes i øjeblikket angiveligt 100 millioner kroner via nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere