S og DF: Uambitiøs it-finanslov

Regeringens støtter fra Dansk Folkeparti er ikke imponeret over it-ambitionerne i forslaget til finansloven. Også Socialdemokraterne betegner it-aftrykket som uambitiøst.

Hverken oppositionen eller støtterne i Dansk Folkeparti klapper i hænderne over it-ambitionerne i regeringens forslag til finansloven for 2006.

- Der mangler ambitioner. Vi står midt i strukturreformen, og det vil være oplagt at gå ud med nogle mål om, hvad man gerne vil, og hvordan det skal gøres, siger Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann.

Han efterlyser endvidere, at regeringen i højere grad med konkrete handlinger viser, at man vil støtter udviklingen af Danmark som it-nation.

- Danmark er godt med på it-området, men det skal ikke blive en sovepude. Der skal satses mere på at gøre Danmark til en udviklingsplatform, så vi kan bevare en frontposition, siger Jørn Dohrmann.

Kniber med handling

Også Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke har svært ved at se it-ambitionerne i regeringens forslag til finansloven for 2006.

- Alle er enige om, at vi skal fremme it-udviklingen i Danmark, men når det kommer til konkrete handlinger, kniber det mere, siger Magnus Heunicke.

Han ønsker flere visioner, men betegner i øvrigt regeringens målsætninger på it-området som fornuftige.

Magnus Heunicke kan blandt andet tilslutte sig regeringens ønske om at sikre en bedre koordination af statens it-udviklingsbudgetter.

Af forslaget til finansloven fremgår det, at udviklingsandelen af de statslige it-budgetter er større i Danmark end i andre lande, og at der på en række områder sker dobbeltudvikling.

Det er man også opmærksom på hos SF, hvor it-ordfører Morten Homann støtter regeringens målsætning om at frigøre penge til nye initiativer ved at koordinere it-udviklingen bedre.

- Man bliver nødt til at tage fat i, hvordan staten kan bliver bedre til at styre it-udgifterne, så vi fremover kan få både udviklings- og driftsomkostningerne ned, siger Morten Homann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere