Opera klar med browser til discount-mobiler

Den norske browserproducent Opera lancerer nu en ny mini-browser. Den er målrettet de omkring 700 millioner mobiltelefoner, som hidtil har været forbeholdt WAP-sider. Nu kan de få fuld adgang til internettet.

Adgang til internettet har fortrinsvist været forbeholdt avancerede smartphones med kapacitet til at køre en browser.

Det vil norske Opera Software ændre med en ny mobil-browser, der er beregnet på de mere end 700 millioner billige mobiltelefoner, som ikke kan køre en normal browser.

De har i stedet måttet nøjes med WAP-sider, en begrænset form for indhold udviklet specielt til mobiltelefoner.

- Med Opera Mini har du ikke brug for en avanceret telefon for at surfe på nettet, hvilket betyder at de fleste mennesker kan bruge den med deres eksisterende telefoner, siger Opera-stifter Jon S. von Tetzchner.

Mini-browseren kræver en Java-telefon, hvilket efterhånden gælder for mange af de helt billige mobiltelefoner.

Fidusen er en central server, som tager web-indholdet og tilpasser det, før det sendes ud til den enkelte telefon. Dermed tages noget af presset med at rendere siderne fra den enkelte telefon, ligesom datamængden mindskes.

Lignende produkter findes allerede, men ingen har opnået lige så stor udbredelse, som Opera har inden for traditionelle mobil-browsere.

Server-grundlaget betyder dog også, at slutbrugere ikke bare kan hente eller købe Opera Mini fra selskabets hjemmeside. De er i stedet nødt til at vente på et firma, som vil drive tjenesten.

Indtil videre er Opera Mini et pilotprojekt, som spredes via norsk TV-2, men en bredere distribution er også planlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere