Artikel top billede

(Foto: Adarsh Chauhan/Unsplash)

Google strammer op på deling af lokationsdata: Politi og myndigheder mister adgang

Politi og myndigheder mister adgangen til Googles værdifulde Sensorvault-database, der lagrer præcise lokationsdata fra brugernes mobile enheder.

Lokationsdata er blevet et værdifuldt værktøj for både virksomheder og politimyndigheder, men nu gør Google det sværere for dem at få adgang til brugernes data.

Google har i årevis lagret store mængder af lokationsdata i sin database, Sensorvault, som indsamler oplysninger fra brugere, der har aktiveret tjenesten "Location History" – nu rebranded som "Timeline".

Disse data har været tilgængelige for myndigheder gennem såkaldte "geofence warrants", men dette kan snart være slut.

Geofence warrants har været et omstridt værktøj, der tillader politiet at indsamle lokationsdata fra alle enheder, der befinder sig i et specifikt område på et bestemt tidspunkt – ofte i nærheden af en forbrydelsesscene.

Dette har dog rejst alvorlige spørgsmål om privatlivets fred og omfanget af overvågning.

Ifølge Spencer McInvaille, ekspert i lokationsforensics og geofence warrants, vil Google fremover flytte brugerdata fra Sensorvault til den enkelte brugers enhed.

”Det vil gøre det umuligt for Google at søge og returnere brugerens lokationsdata til retshåndhævende myndigheder. Når denne ændring træder i kraft, skal de retshåndhævende myndigheder selv identificere den person og den enhed, som de ønsker at få lokaliseringsdata fra,” siger han til Forbes.