Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Yousee sætter priserne op / Kendt it-iværksætter stiller op for Liberal Alliance / Signicat vender røde tal til sorte / AI og strømforbrug i fokus på Datacenter Forum 2024

Yousee sætter priserne op. Kendt it-iværksætter stiller op for Liberal Alliance. Signicat vender røde tal til sorte. AI og strømforbrug i fokus på Datacenter Forum 2024.

Velkommen til mandagens morgen-briefing fra Computerworld. Ugens første nyheds-oversigt er sammensat af Anders Bruun.

Yousee justerer priserne opad

Yousee sætter priserne for at se tv op.

Selskabets v-kunder vil blive opkrævet yderligere 20-50 kroner om måneden for en tv-pakke.

Det betyder ifølge BT, at de op imod 900.000 tv-kunder hos Yousee fra næste år vil opleve en årlig prisstigning på mellem 240 kroner og 600 kroner for deres tv-pakke.

Den største stigning sker på de pakker, som har mest indhold, lyder meldingen.

Især sport er ifølge selskabet blevet dyrere og angives som den direkte årsag til prisstigningerne.»Ligesom andre udbydere af tv og streaming oplever vi stigende omkostninger - ikke mindst til indhold, og særligt sport,« skriver Yousees CEO, Christian Morgan til BT.

Kendt it-iværksætter stiller op for Liberal Alliance

It-iværksætter og sikkerheds-ekspert Peter Kruse stiller op for Liberal Alliance til kommunalvalget.

Han er blevet spidskandidat for partiet i Skanderborg.

Det oplyser partiet i en meddelelse.

Han solgte i 2022 sit livsværk, CSIS, til det svenske it-sikkerhedsselskab Allurity for 200 millioner kroner.

"Min erfaring fra både min kommunale og erhvervsmæssige baggrund skal bringes i spil for at forbedre og optimere den kommune, jeg bor i," skriver iværksætteren blandt andet i meddelelsen.

Den 53-årige Peter Kruse er kendt af mange som ofte benyttet it-sikkerhedsekspert på radio og tv samt her på Computerworld.

Signicat vender røde tal til sorte

Den digitale identitets- og svindelforebyggende virksomhed Signicat har vendt røde tal til sorte. Fra et årsresultat på minus 104 millioner kroner i 2022 til et overskud på 24 millioner i 2023.

Det viser det offentliggjorte årsregnskab for 2023.

Virksomheden rapporterer en stærk omsætningsvækst i Europa.

Regnskabet for 2023 viser en omsætning på over 702 millioner danske kroner med en betydelig og stabil omsætningsvækst på 35 procent i forhold til året før.

Signicat rapporterede en positiv EBITDA-vækst med en stigning på 171 procent samt en stigning i driftsresultatet på 137 procent.

»Gennem de seneste år har vi positioneret os i Europa gennem en »one-stop-shop«-strategi. Som altid er jeg stolt over at kunne præsentere stærke finansielle tal, der understøtter vores ubestridte position som markedsledere,« siger CEO Asger Hattel i en meddelelse.

AI og strømforbrug i fokus på Datacenter Forum 2024

Datacenter Forum Copenhagen 2024 slår dørene op den 26. september. Det bliver med flere end 300 deltagere – lige fra markedsledere til politiske beslutningstagere og specialister indenfor datacentersektoren.

Begivenheden så dagens lys i 2014 og er det største event for fagprofessionelle i de nordiske lande. Danmarks Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Lars Aagaard (M), holder åbningstalen ved konferencen.

Et centralt tema bliver, hvordan man løser, at AI-revolutionen har ført til en eksponentiel stigning i dataforbrug. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Schneider Electric er sponsor af eventen og deltager også i dagens paneldebatter, hvor de vil præsentere deres nyeste banebrydende teknologier og perspektiver på datacentrenes fremtid.