Torsdagens aviser om it

Advarer mod trusler på hjemmeside for børn. Systemfejl hos Sonofon. B&O advarer mod patent-kompromis. Dansker tiltalt for svindel med Microsoft-aktier. Salget af netrejser eksploderer. Telia klar med IP-telefoni. Virksomheder belønnes for e-fakturaer.

Advarer mod trusler på hjemmeside for børn

Både Børns Vilkår, Red Barnet og SSP-medarbejdere advarer mod den negative udvikling på Arto, en populær hjemmeside for børn og unge. Ifølge dem er groft sprog og dødstrusler en del af hverdagen for op mod 400.000 brugere. For et par uger siden blev en 14-årig pige overfaldet af fire jævnaldrende piger efter provokationer på Arto. "Det er beskæmmende. Arto er en kæmpe pengemaskine, som udnytter børn. På Arto er der sex, vold og trusler. Det er så let at provokere derinde," siger Christian Roikjer, SSP-medarbejder i København. (Jyllands-Posten)

Systemfejl hos Sonofon

Sonofon har i flere uger haft fejl i de oplysninger, der bruges til at udskrive regninger til kunderne. Fejlene har ramt kunder i lavpris-selskabet CBB Mobil, hvor der er opkrævet forkerte beløb for samtaler og SMS-beskeder. CBB afviste i første omgang, at der var fejl, og truede endda en utilfreds kunde med en tur i retten. (Jyllands-Posten)

B&O advarer mod patent-kompromis

Den danske hifi-producent B&O i Struer advarer mod politisk "sjaskeri" i forbindelse med EU's direktivforslag om softwarepatenter. B&O's topchef, Torben Ballegaard Sørensen, er tilfreds med det nuværende direktivforslag, men advarer mod det opblødende kompromisforslag, som Europa-Parlamentets Michel Rocard er kommet med. Han frygter, at politikerne rammer virksomheder, der lever af at patentere kombinationer af hardware og software. B&O nævner som eksempel, at firmaet med det ændrede forslag mister muligheden for at patentere den software, som i nye højttalere sørger for at tilpasse lyden til rummet. (Børsen)

Dansker tiltalt for svindel med Microsoft-aktier

Den amerikanske anklagemyndighed har ved retten i New York tiltalt en dansk forretningsmand for svindel med Microsoft-aktier. Ifølge anklagerne udnyttede han sammen med flere andre kendskabet til forretningsgange i finanshuset Rothschild til svigagtigt at få flyttet 654.000 aktier til deres egen konto, hvor de blev solgt for 18 millioner dollar. En stor del af pengene havnede på en konto i Hillerød. (Børsen)

Salget af netrejser eksploderer

Landets tre største onlinebureauer på nettet, Travellink, Rejsefeber og Flybillet.dk, melder om et eksplosivt salg af rejser via nettet. Travellinks omsætning blev sidste år fordoblet til 90 millioner kroner, og direktøren forventer en ny fordobling i år, hvor der også ventes balance på bundlinjen. Tilsammen med Rejsefeber og Flybillet.dk omsatte selskabet i 2004 for 350 millioner kroner, svarende til 80 procent af online-rejsemarkedet. "Det virker som et marked helt uden grænser. Vi ser vækst som i de gamle guldgraverdage," siger direktør Steen John fra Flybillet.dk. (Berlingske Tidende)

Telia klar med IP-telefoni

Telia lancerer IP-telefoni til erhvervslivet som et direkte angreb på TDC's kundebase. "TDC sidder på stort set al IP-telefoni til erhvervslivet, men nu vil vi tage vores del af markedet," siger Peter Bredgaard, direktør for Telia Networks. Telia går efter virksomheder med mere end 250 ansatte og har indgået et samarbejde med netværksfirmaet Axcess, der står for opsætningen hos kunderne. (Berlingske Tidende)

Virksomheder belønnes for e-fakturaer

En række danske virksomheder har droppet gebyrerne, hvis kunderne går med til at modtage regninger i et elektronisk format. I Haderslev er det på et år lykkedes firmaet Lindab at lokke 70 procent af kunderne til at modtage e-fakturaer. "Det en spændende vej at gå, og jeg forventer, at mange flere vil følge efter. Det vil med tiden gavne hele erhvervslivet, hvis man begynder at udveksle fakturaer elektronisk," siger økonom Jakob Brandt fra Håndværksrådet. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere