Dyre udlandsmobilpriser kommer under lup

Telemyndighederne i 32 europæiske lande er klar til at undersøge de høje priser for at bruge sin mobiltelefon i udlandet. EU mener, at priserne er urimeligt høje og vil koordinere indsatsen for at sikre et effektivt indgreb.

EU og de europæiske telemyndigheder fortsætter deres undersøgelse af de urimeligt høje priser for at bruge sin mobiltelefon i udlandet, også kendt som international roaming, men er endnu ikke klar med et indgreb.

På et møde i den slovenske by Bled er de regulerende myndigheder i 32 lande netop blevet enige om at analysere markedet på samme baggrund i regi af European Regulators Group (ERG), der blev stiftet af Europa-Kommissionen i 2002.

Problemet har hidtil været, at de enkelte lande kun kan regulere deres egne teleselskaber, hvilket ikke kommer deres egne telebrugere til gode, når det handler om at bruge mobiltelefonen i udlandet.

Kommer ikke danskere til gode
- I modsætning til alle de andre markeder, hvor vi kan regulere markedet direkte, kommer det ikke danske mobilbrugere til gode, hvis vi regulerer dansk mobilselskaber, siger kontorchef Henrik Brodersen fra IT- og Telestyrelsen.

Derfor er de 32 lande blevet enige om at gennemføre lignende undersøgelser, så det kommer brugerne i alle lande til gode.

IT- og Telestyrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, er for tiden formand for organisationen ERG, og også i Danmark skal der nu sættes lup på priserne, når folk med udenlandske mobilabonnementer bruger mobiltelefonen i Danmark.

Fokus er først og fremmest på SMS og tale, mens det er valgfrit for de enkelte lande, om de vil undersøge priserne på datatrafik i form af GPRS. Danmark har endnu ikke bestemt sig for, om GPRS skal med i undersøgelsen.

Formålet er at finde ud af, om et enkelt selskab eller flere selskaber i kollektiv har en dominerende position på markedet og dermed presser priserne i vejret.

Henrik Brodersen forventer, at resten af 2005 vil gå med at undersøge markedet, og at en afgørelse først falder næste år.

- Vi kan gå ind og pålægge en prisforpligtelse, hvis vi kan bevise, at der enten er individuelle stærke markedspositioner eller en kollektiv stærk markedsposition, siger han.

Udgangspunktet er dog ret klart. På mødet i Slovenien blev de europæiske telemyndigheder enige om en udtalelse, hvor det hedder, at slutpriserne er meget høje uden begrundelse samt, at kunderne mangler klar information.

Relevante link

Meddelelse om international roaming fra ERG (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere