Blind TDC-hacker kun dømt for brugstyveri

En 25-årig, blind mand blev ved København Byret dømt for brugstyveri og trusler, men frifundet for forstyrrelser af telefonanlæg efter at have ringet til TDC 150.000 gange på ét år. TDC er meget utilfreds med dommen og frygter gentagelse.

Sagen om den 25-årige, blinde mand, som stod tiltalt for at hacke TDC's telefonsystemer, blev mandag afgjort i Københavns Byret, hvor han blev dømt for brugstyveri og trusler, men frifundet for forstyrrelser af telefonanlæg.

Den 25-årige mand har via fastnettelefon, mobiltelefon og mønttelefon ringet til både TDC, Banedanmark og Lyngby Radio, hvor han via sindrige systemer formåede at hacke sig ind i systemerne.

Således mener TDC, at han har ringet til selskabet 150.000 gange på ét år, og afdelingschef i TDC's juridiske afdeling, Christian Voetmann, er ikke tilfreds med dommen.

- Jeg er bekymret over den betydning, dommen kan få for TDC og andre teleselskaber. Jeg mener, dommen er forkert, når tiltalte frifindes for omfattende forstyrrelser af telefonianlæg. Det var de vigtigste anklagepunkter for TDC, udtaler han.

Et af anklagepunkterne lød samtidig, at den tiltalte havde truet TDC.

Anklageren havde på forhånd krævet psykiatrisk behandling på ubestemt tid og erstatning til TDC og Banedanmark, men den tiltalte blev ved retten idømt ambulant behandling i maksimum fem år. Han valgte selv at anke dommen.

Selvom anklageren mente, at den tiltalte med sine handlinger var skyld i omfattende forstyrrelser af telefonanlæg, blev han frikendt på dette punkt. TDC frygter nu en gentagelse.

- Tiden vil vise, om han nu går ud og genoptager sine aktiviteter med telefonen. Det har han gjort de to tidligere gange, hvor han har været varetægtsfængslet. Nu skal TDC altså igen til at spendere store ressourcer på at holde øje med mandens teleforbrug. Vi starter nærmest forfra efter denne dom, siger Christian Voetmann.

Både anklager og TDC har tidligere påpeget, at de aldrig har stået over for en hacker af lignende kaliber. En mentalundersøgelse har vist, at han lider af autistiske træk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere