TDC-mand skal skaffe nye Tetra-kunder

Sønderborg-selskabet Tetrastar har ansat 55-årige Jørgen Brodersen som ny administrerende direktør. Han kommer fra en lang karriere i TDC, men skal nu overbevise professionelle kunder inden for radiokommunikation om at skifte til den mere sikre mobilteknologi Tetra.

Efter flere års opbygning af et landsdækkende Tetra-netværk er Hans Damm-selskabet Tetrastar klar til at gå kundejagt.

Derfor har selskabet som ny administrerende direktør ansat 55-årige Jørgen Brodersen, der kommer fra en stilling som afdelingschef i TDC, hvor han har været ansat i en årrække.

- Det vigtige i det nye job er, at Tetrastar er en operatørvirksomhed, og jeg kommer netop fra en operatørvirksomhed. Jeg ved noget om leveringstider, oppetider og serviceaftaler - alt hvad der er kunderelateret, siger Jørgen Brodersen.

Senest har han arbejdet i TDC's installationsforretning, hvor han var ansvarlig for produktionsstyringen inden for ADSL, ISDN og fejlretning.

Kunder i nettet

I Tetrastar kommer han til et selskab, som har brugt de seneste år på at opbygge et Tetra-netværk, der dækker knap 75 procent af landet.

Nu handler det om at få kunder på nettet, og de skal blandt andet findes inden for transportsektoren og sikkerhedsbranchen. For Jørgen Brodersen personligt handler det samtidig om at vise sit værd uden for TDC-koncernen.

Udfordringen bliver at overbevise kunderne om at skifte til mobilteknologien Tetra, som modsat traditionel mobiltelefoni, GSM, giver mulighed for prioritering af opkald og gruppeopkald.

- Vi er ved at indgå samarbejde med applikationshuse. Vi skal ikke sælge abonnementer til enkeltkunder, vi skal sælge applikationer. Det kan være til vagtselskaber, hvor man nøjagtigt vil vide, hvor ens vagt har været. Hvis han er blevet overfaldet, fortæller applikationen, at nu ligger han ned, fortæller Jørgen Brodersen.

Tetrastar er ejet af Hans Damm Research, som også ejer Damm Cellular Systems, der producerer Tetra-master. Dem har Tetrastar indtil videre opsat 61 af for at nå knap 75 procents dækning af landet.

To Tetra-licenser

Der er to danske Tetra-licenser, og Tetrastar har fået den, der er henvendt til det civile marked, mens konkurrenten Motorola gennem selskabet Tetranet har fået den, der er beregnet på beredskabet.

På grund af politikernes tøven med at tage en beslutning om Tetra, har Motorola valgt at satse på det civile marked indtil videre, og Tetrastar er også klar til at gå ind på Motorolas domæne.

- Vi bliver nødt til at tage en markedsandel inden for beredskabet. Vi forventer, at man inden for de nærmeste år tager en beslutning om Tetra-teknologien, for i andre lande har man truffet en beslutning, siger Jørgen Brodersen.

I første gang handler det for Tetrastar om at få testkunder på netværket. Samtidig skal markedsføringen op i gear, og selskabet forventer således at være klar med en helt ny hjemmeside i løbet af et par uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere