Politiets it-system i sort siden onsdag

En alvorlig fejl hos it-leverandøren CSC har siden onsdag sendt flere it-systemer hos Københavns Politi helt ud af drift. Omkring en times data forsvandt, da CSC skulle ændre i databasen og måtte erkende, at backup-systemet ikke virkede.

Københavns Politi har været uden sagsstyringssystemet Polsas, bødesystem og kassesystem siden onsdag, hvor en teknisk fejl hos it-leverandøren CSC fik den centrale database til at gå ned.

CSC skulle onsdag aften foretage rettelser i databasen, men der opstod en fejl, da databasen skulle genstartes. Efterfølgende viste det sig, at der også var fejl i backup-applikationen, så dataene ikke kunne genoprettes.

- Det er naturligvis et alvorligt problem, og det har givet voldt store gener for Københavns Politi. Men der er tale om en rent teknisk fejl, to af hinanden uafhængige fejl, som gør, at situationen er blevet mere problematisk end den burde være, siger vicerigspolitichef Peter Carpentier.

Ifølge ham er det stadig uklart, hvor mange data politiet har mistet.

- Vi ved det ikke præcist, men der er tale om meget beskeden datamangel, måske en times, og vi kan i et vist omfang finde ud af, hvor det kommer fra, fortæller Peter Carpentier.

CSC har tilkaldt eksperter fra både Oracle og Veritas for at hjælpe med at genopbygge databasen på ny, og Peter Carpentier regner med, at systemet er oppe at køre igen senere i dag.

- Det er rigtigt, at der har været tekniske problemer, og vi har indkaldt ekstra ressourcer og arbejdet hårdt i samarbejde med politiet, siger Line Ørskov, der er kommunikationschef for CSC.

Ifølge hende forventes systemet at køre igen ved 18-tiden fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere