Nokia klar med Linux-baseret weblæser

Det finske mobilselskab Nokia har lanceret det første produkt, der er baseret på trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi, frem for typiske mobilstandarder. Selskabets Linux-baserede weblæser skal bruges til at på nettet i nærheden af hotspots.

Verdens største mobilproducent lancerede onsdag det første produkt, der benytter sig af styresystemet Linux og udelukkende kan kobles op med trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi.

Nokia 770 Internet Tablet er designet til at læse e-mails og browse på nettet, mens den ikke kan bruges til at ringe med.

Samtidig skal den bruges sammen en traditionel mobiltelefon via Bluetooth, hvis man vil på nettet, hvor der ikke er trådløse hotspots.

Fra Nokias side er det nye produkt et forsøg på at brede sig væk fra mobilmarkedet og ind på et domæne, der i dag domineres af firmaer som Dell og Hewlett-Packard.

Den nye enhed har en fire tommer skærm i bredformat og får en vejledende udsalgspris på omkring 2.600 kroner.

Over for The Wall Street Journal stiller en britisk analytiker dog spørgsmålstegn ved, hvorfor brugerne skulle vælge Nokia 770 frem for en traditionel bærbar pc.

Nokia 770 kommer uden indbygget mobiltelefon
Selv mener Nokia, at enheden er konkurrencedygtig, fordi den er billigere og har en bredskærm, der bedre kan vise websider end normale håndholdte produkter.

Styresystemet er baseret på Linux, og det indeholder blandt andet funktioner til at høre internetradio, afspille mediefiler og læse nyhedsfeeds via RSS-formatet.

- Linux er et logisk valg til Nokia 770 Internet Tablet, da Linux og open source-udviklingsplatformen giver os en hurtig og effektiv løsning til at udvikle produkter for denne nye Nokia-produktkategori. Dette er første skridt på vejen til at udvikle et open source-produkt til bredbånd og internettjenester, udtaler Erich Hugo fra Nokia.

Nokia planlægger at opdatere enhedens software næste år, så den også understøtter internettelefoni.

Det nye produkt forventes på hylderne i tredje kvartal.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere